DSC06624
17 apr.

Route van de maand: een ommetje Merelbeke

Het interview met Steven Terlaeken, de man die door alle 200 Vlaamse gemeenten wil wandelen heb je misschien al gelezen (of anders vind je 't hier!). Dat vraaggesprek werd afgelegd tijdens – hoe kan het ook anders – een wandeling doorheen een van de gemeenten die hij nog niet had doorkruist: Merelbeke.

De volledige route of gpx vind je hier

Gemeente 225 had voor Steven heel wat in petto. En dus ook voor jou. We kozen voor een tragewegenwandeling van 14 kilometer. Die tocht is een van de zes vaste tragewegenwandelroutes die Merelbeke aanbiedt op haar website.

De tocht brengt langs kasteeltjes, kapelletjes en kerken uit een ver vervlogen tijd, zoals de Sint Elooikapel. Maar je wandelt ook door het Gentbos en de Meerbeekse Scheldemeersen meenemen. Vooral die laatste is het hele jaar door een oase van rust voor mens en dier. Buizerds, steenuilen en sperwers nestelen er zich in het voorjaar. Ook de zomertaling, graspieper, kievit en kwikstaart fladderen er daarnaast ook rond. Tijdens de wintermaanden zoekt menig trekvogel het nodige voedsel in het waterlandschap.

De Sint-henricuskerk, een hulpkerk die door de inwoners van de kwenenbos-wijk zelf.n 1957 werd gebouwd,