Deel je kennis

Heb je weet van een afgesloten weg? Ken je doorsteekjes of recente trage wegen die nog niet op de kaart staan? Dat is allemaal informatie die ons interesseert. Je kan ze zelf melden op de tragewegenkaart of je mag ons altijd een mail sturen met meer info.


Deel je kennis op deze kaart Mail je foto's of verhaal naar Trage Wegen.

Inventariseer mee

Heel wat steden en gemeenten zijn op dit moment bezig met het in kaart brengen van trage wegen. Ze doen daarvoor een beroep op inwoners uit de buurt. Want die kennen de verborgen paadjes en de probleemwegjes in hun wijk vaak het best.
Kijk op onze projectenpagina voor een overzicht van de lopende participatieprojecten.

Klik door naar de projectpagina

Meld problemen bij de gemeente

Heb je weet van een slecht onderhouden of afgesloten trage weg?
Meld het aan je gemeente. We hebben voor jou een modelbrief klaar staan die je kan aanpassen aan de precieze situatie. Hou wel in de gaten of de gemeente gevolg geeft aan je melding.

Voorbeeldbrief eerste melding Reageert de gemeente niet? Neem dan contact met ons op.

Sluit je aan bij een werkgroep

In zo'n 40 gemeenten hebben mensen zich verenigd in een werkgroep om meer aandacht te vragen voor trage wegen bij de lokale bestuurders. Elke werkgroep bepaalt zelf welke activiteiten ze organiseren.

Is er nog geen werkgroep actief in jouw buurt? Dan kan je - samen met gelijkgestemden - misschien zelf een groepje starten. Contacteer ons voor ondersteuning

Vind hier een werkgroep in je buurt

Word steunlid!

Sympathisanten en particulieren met een hart voor trage wegen kunnen steunlid worden. Met hun jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage (20 euro) geven zij onze organisatie een duwtje in de rug. Ze zijn welkom op ontmoetingsmomenten – zoals de jaarlijkse Trefdag – en kunnen uiteraard rekenen op ons advies bij lokale dossiers. Dankzij de steun en het vertrouwen van vele honderden steunleden leggen wij steeds meer gewicht in de schaal, over heel Vlaanderen, van Adinkerke tot Zutendaal.

Word steunlid!

Organiseer een activiteit op de Dag van de Trage Weg

Een wandeling, een fietstocht of een andere activiteit op de Dag van de Trage Weg is een heel efficiënte manier om trage wegen lokaal op de kaart te zetten. En je geeft je buren de kans om
trage wegen die zij nog niet kenden te ontdekken.

Naar de site van de Dag van de Trage Weg

Word Wegspotter

Woon je in de provincie Oost-Vlaanderen en wil je meter of peter worden van een trage weg? Dan is Wegspotters iets voor jou. Je engageert je om een paar keer per jaar 'jouw' trage wegen te checken. Eventuele problemen geef je via een app door. De melding komt automatisch terecht bij de juiste dienst van je gemeente. En je wordt op de hoogte gehouden van de oplossing.

Lees hier alles over Wegspotters