Moerbeke 9
26 jan.
Florerende routes
Fortuinlijk op pad
Route van de maand

RouteYou route van de maand: de Grote Kreek wandeling

Bij een gloednieuwe werkgroep, hoort natuurlijk ook een nieuwe route van de maand! Het nieuwe werkingsgebied van de spiksplinternieuwe Moerbeekse werkgroep herbergt niet alleen tal van (toekomstige) trage wegen, maar ook een al indrukwekkend wandelnetwerk. En dat willen we natuurlijk even in de kijker zetten.

De volledige route vind je hier

De ‘Grote Kreek Wandeling’ zal je – zoals de naam wel doet vermoeden – over trage wegen langs twee prachtige kreken meenemen. Die twee kreken, De Grote Kreek en de Pereboomsgatkreek, zijn twee middeleeuwse restanten van een ingedijkte vroegere getijdengeul. Ze liggen beiden wat verscholen in een uitgestrekte landschap, omarmd door een combinatie van weidse akker en drassige moeraslanden. De kreken zelf vormen een prachtig waterlandschap, omgeven door rietlanden, dijken, en tal van aloude polders natuurlijk. Links en rechts van de weggeltjes waaien populieren hier sierlijk in de wind, en beschermen de dijken, en de wandelaars, van weer en wind.

Het gebied ligt niet alleen dicht bij de grens, tijdens de wandeling ga je er zelfs af en toe over. Hier en daar kan je dan ook een van de grenspalen uit de ver vervlogen tijd van 1843 spotten. Niet getreurd als grenspalen spotten niet zou lukken, vogels spotten zal vast en zeker wél lukken. Het gebied staat niet voor niets bekend als trekpleister voor menig vogelspotter