Heusdenzolder route
27 mei
Vlotte stromen
Burgerparticipatie
Florerende routes
Route van de maand

Route van de maand: met de fiets op verkenning in Heusden-Zolder

In Heusden-Zolder loopt het anders dan anders. Niet alleen hebben ze een prachtig uitgebreid tragewegennetwerk, maar de voornaamste voorvechters van trage wegen is… een afdeling van de Fietsersbond en zeven dorpsraden! Ook voor de Dag van de Trage Weg organiseren ze ieder jaar opnieuw een prachtige wandel- en fietstocht.

Hier vind je de volledige route

Naar aanleiding van de rubriek “In de kijker” in onze nieuwsbrief (meld je hier aan als je die nog niet krijgt!), waarin we deze maand de voorzitter van de Fietsersbond Paul Coolen interviewen, willen we ook de trage wegen van Heusden-Zolder in de kijker zetten. Tijdens deze fietstocht van 17 kilometer kom je langs prachtige vijvers, een schilderachtig kasteeltje, en uiteraard tal van heerlijke trage wegen.

Trage Wegen is trouwens niet de enige die graag trage wegen in de kijker zet, ook de Fietsersbond doe dit steevast elke maand. Een van de populairste trage wegen, Beekbeemdenpad, kom je ook tegen op deze route! En wie weet, misschien word je aangenaam verrast door het charmante kabouterverblijf van de Poelmennekes, vernoemd naar de grootouders van Luc Poelmans. Luc heeft het knusse huisje dan ook ontworpen om voorbijgangers te verrassen. De kabouters laten zich bovendien graag vastleggen op foto’s, zoals we hieronder kunnen aantonen.