Safari 02
30 okt.
Groenblauwe linten
Florerende routes
Publiekscampagne
Communicatie

Nog meer Dag van de Trage Weg: een verslag in woord en beeld van de Antwerpse safari

In navolging van de twee vorige edities, organiseerde Trage Wegen in samenwerking met Regionaal Landschap Voorkempen ook dit jaar een Antwerpse stadstrail waarbij trage wegen centraal staan. Na ‘Flirten met

de stadsrand’ (2019 en 2020) was het nu tijd om een stapje verder te gaan, in de vorm van een heuse wandel tweedaagse. Dit jaar trokken we op ‘Stadssafari’, met overnachting op een feeërieke plek in Ertbrugge (Deurne).

We namen zaterdag en zondag zo'n zestig gemotiveerde stappers mee op pad langs verborgen parels. Nog eens 150 enthousiastelingen kozen voor de kortere luswandelingen die ook aangeboden werden. Tijdens de safari passeerden we verschillende keren onder en over de Ring, we kwamen voorbij het stadion van Royal Antwerp FC en van Beerschot en deden zo ongeveer alle zwembaden van de stad aan. Maar bovenal toonde deze stadstrail Antwerpen van haar groenste en mooiste kant.

De eerste dag trokken we van Ekeren naar Deurne via Merksem, Antwerpen Noord en Borgerhout. Dag twee stapten we verder langs Deurne Zuid, Berchem, Wilrijk om te eindigen met een welverdiend drankje (of twee) in het prachtige binnenfort van fort 8 te Hoboken.Voor de overnachting konden we rekenen op de gastvrijheid van de Scouts en Gidsen Sint-Bernadette in Deurne. De stemmige aankleding van de camping en het lekkere eten werd voorzien door WILD van buiten.

De volledige trail en de lokale lussen zijn nog steeds raadpleegbaar via >> de website van Trage Wegen Antwerpen.