Op STAPAS partout!

4maalBXL

Met plezier op pad dankzij trage wegen

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de eerste Belgische stad met een voetgangersplan. Doel van het plan: Brussel écht stapvriendelijk maken. Zo verbetert het gewest zijn mobiliteit, het milieu en de leefomgeving van alle Brusselaars. Het voetgangersplan heeft oog voor het enorme voetgangerspotentieel van Brussel en ontwikkelt kansen voor de grote aantallen Brusselaars die zich vandaag al te voet verplaatsen.

Traag is vriendelijk

Een stad is pas voetgangersvriendelijk met een fijn netwerk van trage wegen. Dat wil zeggen: autoluwe straten, paden en doorsteekjes. Snelle en veilige verbindingen voor wandelaars. Voor buurtbewoners en pendelaars. Voor kinderen en volwassenen. Bijkomend voordeel van trage wegen: door hun groene, rustige of cultuurhistorische karakter is zijn ze de ideale plek om stil te staan of uit te rusten.

Brussel heeft meer trage wegen dan je denkt. Maar al te vaak een verhaal van onbekend en onbemind. Te weinig onderhoud, een ongelukkige onderbreking of versperring. Missing links ook. Daar doet Trage Wegen vzw in opdracht van Mobiel Brussel iets aan.

STAPAS.BXL: de tragewegeninventaris van Brussel is klaar

Onder het motto op STAPAS partout! startte Trage Wegen vzw in paril 2013 geleden met de inventarisatie van alle trage wegen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met de hulp van een honderdtal vrijwilligers brachten we de actuele toestand van doorsteekjes, stegen, wandelpaden en andere trage wegen in het 161km² grote gewest in kaart. Een huzarenstukje - al zeggen we het zelf. Twee weken geleden stelden we op het voetgangerscolloquium de voetgangersatlas en de online routeplanner op maat van de voetganger voor.

Brussel voetgangersstad

Brussel is het eerste gewest in ons land met een afgewerkt voetgangersbeleidsplan. Om dat beleidsplan in de praktijk te brengen wil het Gewest een grootstedelijk voetgangersnet uitbouwen. En dat is nodig, want 37% van de verplaatsingen binnen Brussel gebeurt vandaag al te voet. En dat aantal stijgt nog elk jaar. Daarom analyseerde Trage Wegen vzw in opdracht van Brussel Mobiliteit het voetgangersnetwerk in het hele Gewest.

600km trage wegen

Aan het einde van het STAPAS-project blijkt dat er anno 2014 zowat 600km trage wegen toegankelijk zijn in Brussel. Ter vergelijking: het gewone wegennet is ongeveer 2425 km lang. Dat betekent dus dat het wegennet voor voetgangers heel wat fijnmaziger is. Ze profiteren van heel wat binnenwegen om sneller op hun bestemming te komen. Handig in een stad waar het verkeer vaak hopeloos in de knoop zit.

Pocketaltas en routeplanner

600km trage wegen, dat klinkt goed. Maar vaak kennen Brusselaars en pendelaars die korte verbindingen niet. Om daar een mouw aan te passen, werd de volledige tragewegeninventaris gepubliceerd. In een gedrukte pocketatlas - met de titel STAPAS.BXL - én in een digitale routeplanner voor smartphones.

STAPAS.BXL is een drietalig kaartenboekje op zakformaat. 280 pagina's voetgangersplezier voor het hele Brusselse Gewest. Bovendien hebben we niet alleen de trage wegen aangeduid met een groene knalkeur, maar ook straten die 'vriendelijk' zijn voor de voetganger. Geïnteresseerd? Vraag dan een gratis exemplaar aan bij Brussel Mobiliteit.

Op >>> www.stapasbxl.be vind je een digitale routeplanner voor voetgangers. Je kan kiezen uit een Nederlandstalige en een Franstalige versie. De voetganger heeft verschillende opties: de kortste of de meest stapasbxlopenaangename route; een route 's nachts - die de afgesloten parken mijdt - of een route voor rolstoelgebruikers. De routeplanner is een work in progress. Daarom een oproep aan alle mensen die nog een trage weg kennen die tussen de mazen van het net glipte: laat het ons weten.

Meer info?

Kijk eens op >>> www.stapas.be of contacteer Hanne Van Herck via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/331 59 25.