Nieuws Trage Wegen Milieufront Omer Wattez - Kluisbergen

 • 01 meiOpening Kraaienveld-wandelroute te Korsele (St.-Maria-Horebeke)
  Op zondag 25 mei a.s. nodig ik jullie uit voor een trage wegenwandeling te Korsele. 
  Korsele is een gehucht te St.-Maria Horebeke dat vooral bekend is vanwege de oudste protestantse gemeenschap van België die er gehuisvest is. Het pittoreske kerkhof met de reusachtige treurbeuk is zeker een bezoekje waard, naast het protestantse museum en het geboortehuis van Abraham Hans. 
  Maar Korsele herbergt ook nog een aantal mooie onbekende voetwegen die door Natuurpunt Rondom Bureken op kaart werden gezet in de Kraaienveldroute. Het zijn deze leuke wandelpaadjes die we gaan verkennen. Afstand bedraagt ongeveer 6 km. 
   
  Praktisch: Familiale natuurwandeling in en rond de Geuzenhoek te Horebeke

  Gidsen : Filip Keirse, tel. 055/38.78.83, filip.keirse@skynet.be en Filip Hebbrecht, filip.hebbrecht@pandora.be tel. 055/49.55.63. Samenkomst om 14 uur aan de kerk van Korsele (Korsele te St. Maria-Horebeke). Wandeling langs trage wegen die ons kennis laten maken met de Moldergem- en Tissenhovemolen en de enige Protestantse wijk in België. Einde omstreeks 17u. Meebrengen: goed schoeisel, verrekijker. 

   
  Reageer
 • 19 julWandelfolders trage wegen Kluisbergen-Ronse

  Sedert een tiental jaren is onze werkgroep trage wegen Kluisbergen actief. 

  In de loop der jaren hebben we reeds een aantal wandelfolders uitgegeven. 

  In 2006, 2007 en 2008 brachten we wandelfolders uit van achtereenvolgens de 'Beiaardwandeling', de 'Geologiewandeling' en de 'Ulrich Libbrechtwandeling (zie bijlagen).

  Sedert 2010 is er een nauwe samenwerking met het stadsbestuur van Ronse en brachten we samen n.a.v. de dag van de trage weg twee wandelfolders uit (zie bijlagen, folder Scherpenberg-Ossestraat en Muziekbos-Brembosmolen).

  In bijlage vind je ook de recent aangemaakte 'alternatieve panoramawandeling'. Hierbij maakten we gebruik van de bestaande provinciale panoramawandeling, de knooppunten van het provinciale wandelnetwerk 'Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen' en werden een aantal officiële voetwegen toegevoegd die niet in het provinciale netwerk zijn opgenomen. Het resultaat is dus een variante op de provinciale panoramawandeling.

  Al deze folders bieden je de mogelijkheid om de mooiste trage wegen van Kwaremont, Zulzeke en een deel van Ronse te verkennen. Veel wandelgenot !

  Opmerkingen of suggesties kun je kwijt bij:

  Filip Keirse

  Nophovestraat 3

  9690 Kluisbergen

  Tel. 055/387883

  filip.keirse@skynet.be 

    

  Reageer

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.