Print deze pagina

Zwevegem

Organiserende groep: Natuurpunt Zwevegem en de gemeentelijk milieu- en natuuradviesraad

Activiteit:  in het kader van 150 jaar kanaal Bossuit-Kortrijk ontdekken we nieuwe wandelmogelijkheden dichtbij het water. We vinden een mooie wandelweg achter het industriegebied van Moen, lopen langs de Trimaarzate met zijn veldjes voor akkervogels en zijn vergezichten, naar de landelijke Poeldries. We rusten even uit aan de historische hoeve Heerlijkheid van Bouvrie, waar de gemeentelijke Minaraad ons op een drankje trakteert. Zo bereiken we het kasteel van Bossuit, en, als we toelating krijgen, wandelen we door het domein zelf. Een oude kerkwegel brengt ons, achter de kerk van Bossuit terug naar het kanaal. De werken aan het natuurproject Poeldries trekken onze aandacht. Het is een initiatief van de NV Waterwegen en Zeekanaal, beheerders van de vaart. Natuurpunt zal achteraf het gebied beheren en zal het gebied ook toegankelijk maken voor de wandelaar. 

Lengte van de wandeling: ongeveer 9 kilometer

Contact: Eddy Loosveldt ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0478/56 69 51)

Datum van de actie: zondag 23 oktober, van 14u30 tot 17u

Afspraakplaats: om 14u30 op het einde van de trekweg te Moen. De Trekweg ligt op de linkervaartoever. Vanuit Moen centrum ga je de brug over en dan drie keer rechts. Volg de pijlen van Natuurpunt.

Wat breng je mee?: stevig schoeisel