Login

Dilbeek

Organiserende groep: Trage Wegen Dilbeek, de milieuraad en gemeentebestuur Dilbeek

Activiteit: begeleide wandeling langs het rijke netwerk van trage wegen in Sint-Martens-Bodegem. We huldigen de naamborden van 15 trage wegen in en wandelen een nieuwe verbinding in tussen twee trage wegen die tot voor kort nog doodlopend waren. Gratis drankje voor alle deelnemers. 

Contact: Hugo Marissens ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Datum van de actie: zaterdag 22 oktober van 14u tot 17u

Afspraakplaats: om 13u50 op het Stationsplein, 1702 Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek)

Wat breng je mee?: stevig schoeisel

Trage weg in de kijker:

  • Voetweg SMB75: een voetweg die over de gronden van een tuinbouwbedrijf liep en niet meer toegankelijk was. Door de voetweg naar de perceelsgrens te verleggen, ontstaat er een verbinding tussen twee veldwegen die doodlopend waren. Dit zorgt voor 700 meter nieuwe natuurrijke wandelmogelijkheid.(voor details over de voetweg: www.tragewegendilbeek.be/SMB/SMB75.htm
  • De voorbije 5 jaar werden heel wat trage wegen die moeilijk of niet meer toegankelijk waren, heropend. Ze worden regelmatig onderhouden door de gemeente en krijgen nu een naam. Trage-wegennaamborden zorgen voor een betere zichtbaarheid van de trage wegen. 

Meer informatie over de werking en realisaties van Trage Wegen Dilbeek: www.tragewegendilbeek.be

Ga naar boven