Trefdag Trage Wegen - 21 maart 2020 in Diest

Ontmoetingsdag voor liefhebbers van wandel- en fietspaden

Uitwisseling, inspiratie en een verkwikkende voorjaarswandeling: dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse Trefdag. Lokale werkgroepen en pleitbezorgers geven tips om trage wegen te behartigen. Het nieuwe Decreet Gemeentewegen krijgt specifieke aandacht. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand.

In de voormiddag is iedereen om 9u30 welkom in het pittoreske begijnhof van Oranjestad Diest, op de grens tussen het Hageland en de Kempen. Deze historische stadswijk is vlot te bereiken vanuit het treinstation van Diest. Na een lichte lunch ontdekken we in de namiddag de oude stadswallen, kruisen we de Demer en verkennen we het landelijke Molenstede op de Lazarijberg rond Fort Leopold. De start van de wandeling is om 13u15. 

De Trefdag is een hartelijk ontmoetingsmoment voor liefhebbers van trage wegen én alle fervente wandelaars en fietsers. Deelname is gratis.

Vragen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 / 331 59 20.

Inschrijven?

Schrijf je in voor de Trefdag 2020
Je naam (*)
Vergeet je naam niet
ik breng (buiten mezelf) ook nog ..... personen mee
Ongeldige invoer
Woonplaats (*)
Ongeldige invoer
Provincie of Brussels Gewest
Ongeldige invoer
Je e-mailadres (*)
Ongeldige invoer
Keuze uitwisselingssessie (*)
Kies één van de inhoudelijke sessies
Ik schuif aan voor de lunch (*)
Ongeldige invoer
Ik ga mee op voorjaarswandeling (*)
Ongeldige invoer
Opmerkingen/vraag
Ongeldige invoer
geef volgende code in (*) geef volgende code in
  Ververs
Ongeldige invoer

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 8 jan Vraag van de maand: Hoe je gemeente aanzetten tot actie? (deel 4)

    Op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Zoals geweten zorgt dit nieuwe reglementair kader voor heel wat veranderingen, ook op het vlak van trage wegen. Dé hamvraag die we de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot erkenning van een gemeenteweg.

  • 8 jan Het kan wel: een nieuwe wandellus in Ninove, ingewandeld door 400 mensen

    Op 1 december 2019 verzamelden bijna 400 mensen aan het gemeenteschooltje van Nederhasselt, deelgemeente van Ninove. De reden? De feestelijke inhuldiging van een wandellus, mét de officiële opening van enkele buurtwegen die hersteld en heringericht werden. Meteen een ferm antwoord op de vraag ‘Zijn buurtwegen nog wel van deze tijd?’

Volledig nieuwsoverzicht