header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

SIDEWAYS SYMPOSIA

Setting Out – Menen, 19 augustus 2012

Moving On – Zutendaal, 15 september 2012

De festivalperiode begint en eindigt met een publiek symposium: twee momenten van beschouwing en dialoog die met elkaar resoneren en in verbinding staan.

Met het eerste symposium 'Setting Out' (letterlijk: afreizen, op weg gaan) bereiden we ons voor op de Sideways expeditie. De krijtlijnen van het project worden voorgesteld en verschillende sprekers focussen op de bijzonderheid van trage wegen in België. We gaan op zoek naar thema's, sporen en grondlijnen die de artistieke karavaan kunnen begeleiden. Vier weken later borduurt het symposium 'Moving On' in Zutendaal verder op deze inhoudelijke markeringen. De ervaringen van het mobiele Sideways laboratorium worden er geconfronteerd met verschillende verhalen en praktijkervaringen uit binnen- en buitenland. Beide symposia concentreren zich op de socio-culturele en ecologische aspecten van onderweg zijn. Ze werpen nieuw licht op discussies rond traagheid en creatie, wandelen en hedendaagse kunst, ecologie en toerisme, (im)mobiliteit en landschapsbeleving, topografie en verhalen.

logo Provincie Limburg  Z33

Het symposium "Moving On" wordt mogelijk gemaakt met de steun van de PROVINCIE LIMBURG.


Programma Symposia-dagen: klik op het schema om door te gaan naar elke activiteit. Hier ook de ACTIVITEITEN OVER ALLE FESTIVALWEEKENDS.

Progschema 6 Symposia

De Lieteberg bevindt zich op wandelafstand van het dorpscentrum van Zutendaal. Sideways organiseert transport tussen het treinstation van Genk en De Lieteberg. > kaartje Ook de Lijn 45 brengt je in 15 minuten tot in Zutendaal. Klik hier voor de verschillende dienstregelingen: LIJN 45 (ZAT 15 SEPT) en LIJN 45 ( ZON 16 SEPT). Er zijn bussen van 'Genk Station' naar 'Zutendaal Kerk' om 9.30 - 10.30 - 11.30... tot 23.30 (zaterdag) en 17.30 (zondag). Van 'Zutendaal Kerk' naar 'Genk Station' om 9.14 - 10.14 - 11.14 ... tot 23.14 (zaterdag) en 21.14 (zondag). Vanaf Zutendaal Kerk, ligt De Lieteberg op 15 minuutjes wandelafstand. > kaartje

 Zutendaal.Genk

Zutendaal.Lieteberg