Feestelijke opening EXPO – Zwalm

 

Op 11 mei was het dubbel feest: De tentoonstelling Sporen in de Tijd werd samen met de pas gerestaureerde Boembekemolen met toeters en bellen geopend. Ondanks het kille en winderige weer troepten heel wat mensen die middag samen aan de Boembekemolen.

Eerst was er het officiële gedeelte. Na toespraken van Brakelaar Herman de Croo, de Zwalmse schepen van cultuur Jozef Van den Bulcke en directeur van Natuurpunt Chris Steenwegen werd de molen voor geopend verklaard. Zowie Vangeel van Trage Wegen vzw en Lien Urmel van Elder Erfgoedprojecten wijdden de tentoonstelling in.

Terwijl de receptie volop op gang kwam, toonde Koenraad Deblauwe in de molen een aantal minidocumentaires van Sporen in de Tijd op groot scherm. Nadien kon iedereen op eigen tempo de tentoonstelling op de bovenverdieping van de molen verkennen.

Later in de namiddag stapte een deel van de aanwezigen een stuk van het nabijgelegen Mijnwerkerspad af met een verhaal-vertel-wandeling. En in de molen werd de sfeer opgeluisterd met een muzikale noot.

 

BEKIJK DE FOTO'S HIER EN DE REPORTAGE VAN TV OOST HIER

Een duurzame reis

De verhuis van de expo is telkens een denderende publieksactiviteit. Te voet, per fiets of met paard en kar verhuizen we bepaalde onderdelen of objecten van de expo langs het Mijnwerkerspad, op naar een volgende halte.

Doe mee! Heb je een fietskar, fietsmand of wil je gewoon graag meefietsen? Op woensdag 18 juni verhuizen we al fietsend over het Mijnwerkerspad van Zwalm (Boembekemolen) naar Opbrakel (Zaal Onthaal). Afspraak om 13u aan de Boembekemolen. Voor meer informatie kan je terecht bij Liesbeth Van den Bossche van partner Milieufront Omer Wattez via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 055 30 96 66.

    leaderlogostp