Slotdag Zottegem en volgende halte: Zwalm

Erfgoeddag Zottegem

Op 27 april ging de slothappening van de expo in Zottegem door, in het kader van Erfgoeddag. Het grensoverschrijdend Mijnwerkerspad sloot perfect aan bij het thema "grenzeloos".

De dag startte in de voormiddag met een sessie MAP-it. Aan de hand van kaartmateriaal, stickers en stiften lieten heel wat bezoekers van de tentoonstelling een persoonlijk spoor achter.

In de namiddag bracht Marleen De Smet een monoloog en Sporen in de Tijd toonde een documentaire uit 1987 waarin mijnwerkers uit de streek vertellen over hun ervaringen op de trein en in de mijnen.

Nadien wandelde een delegatie, onder leiding van het ensemble Brassparty, langs het Mijnwerkerspad naar de Boembekemolen, de volgende halte van de expo. Daar werd het 'Gulden Boek', waarin iedereen vrij herinneringen kan registreren, van Zottegem naar Zwalm overgedragen. De dag sloot af met een receptie.

 

BEKIJK DE FOTO'S HIER

De volgende halte: Zwalm

De tweede halte van Sporen in de Tijd belooft een dubbel feest te worden. Op 11 mei opent niet alleen de tentoonstelling maar ook de pas gerestaureerde Boembekemolen zelf!

Wanneer? zondag 11 mei
Waar? Boembekemolen, Boembeke 18, Brakel

Programma:
13u30: Ontvangst en receptie
14u: Opening Boembekemolen
14u30: Introductie Sporen in de Tijd
15u: Verhaal-vertelwandeling
16u: Muziek met Wim De Wulf
17u: Einde

 

    leaderlogostp