Geocaching op het Mijnwerkerspad

Geocaching op het Mijnwerkerspad Geocaching op het Mijnwerkerspad

Geocaching: Een GPS ontvanger en honger naar avontuur is al wat je nodig hebt voor deze high-tech schattenjacht,’ vertelt de website www.geocachen.be ons.

Wat is geocaching?
 
Iemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet. Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de "cache" (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer één bijplaatsen.
Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend.
Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte u laat kennis maken met mooie plaatsen; natuurgebieden, bezienswaardigheden, enz., die u anders misschien nooit zou ontdekken.

Ergens op het Mijnwerkerspad tussen Zottegem en Nederbrakel ligt al sinds 2005 zo een ‘schat’ verstopt. Voor mensen die nog nooit een geocache gezocht hebben is deze misschien wat moeilijk te vinden, want het is een ‘multicache’. Dat betekent dat je de ‘schat’ pas vindt op  het einde van een traject met meerdere verstopplaatsen.

De geocache heet ‘THIRD STATION’ en bestaat uit een zoektocht met foto’s, waarvan de oplossing je via de juiste coördinaten naar de eindbestemming brengt.

Op het traject tussen Ronse en Ellezelles liggen meerdere avontuurlijke geocaches, waar zelfs heus klimwerk met touwen bij komt te kijken. Enkel voor geoefende klimmers!

Foto’s: geocache.com

Meer informatie vind je op www.geocaching.com

En op www.geocachen.be

    leaderlogostp