Regionaal Landschap Kleine & Grote Nete

 

RLKGN oude kaartRLKGN is een vzw die zich inzet voor natuurbehoud en toegankelijkheid. Een regionaal landschap is een streek met een eigen identiteit en met belangrijke natuur- en landschapswaarden. RLKGN helpt Sideways door een kaart te maken voor het wandeltraject in hun regio.

Het werkingsgebied van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete ligt in het oosten van de provincie Antwerpen, en strekt zich uit over het grondgebied van 17 gemeenten: Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Meerhout, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout, Vorselaar en Vosselaar participeren allen voor een nog mooier kempisch landschap!. Samen met de provincie Antwerpen, de 17 gemeenten en actoren uit natuur, landbouw, jacht en toerisme. En u?

Bij de Kempen kunnen we ons meteen de stuifduinen, heidegebieden, beekvalleien, naaldbossen en houtkanten voorstellen.

Met verschillende projecten speelt RLKGN een participatieve rol in deze omgeving. Zo bijvoorbeeld "KomeNete", weermee ze mogelijkheid geven aan de verschillende partners die werkzaam zijn in het landschap om zichzelf en nieuwe projecten voor te stellen. Bezoekers kunnen deelnemen aan wandelingen in het gebied of aan verschillende speelse activiteiten. Zo kan je een boswachters-examen afleggen, een schapenspel of ouderwetste volksspelen spelen of zelfs een rondje Wie waagt zijn hand in de voelbak? Je kan ook ontdekken wat er in de Grote Nete leeft of gewoon heerlijk genieten van een lekker streekhapje en een drankje. Kortom een ganse dag vol animatie, leuke weetjes, verrassende activiteiten én met een boel interessante infostands over de toekomst van de Nete.

Meer info: http://www.rlkgn.be/ logo RLKGN transparant