Locaties

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier van 17.8 tot 19.8

17871a Zonnebeke tLotegat 2011 1't Lotegat is gelegen in de Westhoek, een streek die een heropbloei beleeft dankzij de toeristische ontwikkeling en de zorg om het behoud van de groene ruimte. Dit comfortabele bivakhuis ligt beschut tussen de glooiingen en de bossen van Zonnebeke. 't Lotegat is een actief melkveebedrijf: boer Lode is er de gastheer. Hij bouwde een leegstaande stal om tot een comfortabele verblijfplaats. Het gebouw is daarenboven volledig aangepast aan mindervaliden.

cjt.be

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op 20.08

la prairie 400x267Jong en oud, validen en mindervaliden, ontmoeten elkaar tijdens de vormingsactiviteiten van La Prairie vzw. Dit centrum voor expressie en creativiteit werkt activiteiten uit rond de thema's boerderij en natuur. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen er op woensdag en zaterdag terecht voor buitenschoolse opvang en animaties. Tijdens het jaar kunnen schoolgroepen er een bezoek en verschillende workshops programmeren. www.laprairie.be

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op 21.08

le petiti géantLiedericq, le petit géant is een 18e-eeuws landhuis onder de kerktoren van een klein Waals dorpje, Russeignies. Gelegen op de zuidflank van de Kluisberg (Mont de l'Enclus) en net over de taalgrens, is deze woning uitermate geschikt voor rustige groepen die houden van een mooie omgeving.

www.liedericq-lepetitgeant.be

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op 22.08

de kafhoekIn de Vlaamse Ardennen, aan de voet van het muziekbos, ligt het hoevegebouw De Kafhoek. Dit gezellig ingericht jeugdverblijfcentrum is gebouwd op een stuk uitgegraven rug van een zuidelijk gerichte heuvel. Daardoor is het bij zonnig weer aangenaam vertoeven op de ingesloten binnenkoer. De groene, bosrijke omgeving maakt deze plek tot een aangenaam gastverblijf voor groepen, scholen en organisaties. 

www.kafhoek.be

Overnachting bij gastgezinnen

De Sideways expeditie overnacht hier van 23.08 tot 26.08
3841239766 c4ce87ce07 z
Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op 27.08

WaerbekeIn Geraardsbergen verzorgt Waerbeke vzw de overnachtingslocatie. Waerbeke is host van het portaal van de stilte, een forum dat informatie (kenmerken, belevingswaarde, aandachtspunten, opmerkingen, publicaties...) verzamelt over stille, karaktervolle plekken. Waerbeke vzw stelt die informatie beschikbaar voor de zgn. 'stiltebeheerders' (verantwoordelijke overheden, eigenaars, gebruikers), stiltevrienden, cultuur-en erfgoedwerkers, leerkrachten en vormingswerkers. Met hun webstek wil Waerbeke bijdragen tot de koestering en vrijwaring van dergelijke plekken in onze samenleving.

www.portaalvandestilte.be/

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op op 28.08

heem uidekrij GooikHet heem van Chiro Uidekrij in Gooik is een beetje 'wellness' in het hart van het Pajottenland. Het heem bestaat al 25 jaar en wordt al even lang goed onderhouden. De chirolokalen worden verhuurd voor weekends, bivakken, bezinningsmomenten enz... Ideaal dus om eens te gaan verpozen in de prachtige bosrijke omgeving van het Pajottenland.

vzw.chirouidekrij.be

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op 29.08

Neerhof DilbeekHet Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie die is gehuisvest in een historische vierkantshoeve. In het mooie groene kader worden tal van activiteiten georganiseerd voor het Nederlandstalig Brussels jeugdwerk en onderwijs. Het Neerhof en de dieren kunnen tevens worden bezocht door gezinnen of vrienden. Er zijn biologische hoeveproducten te koop en op zondagmiddag kan je in de cafetaria terecht voor een verse pannenkoek en een drankje.

www.neerhof-vzw.be

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier van 30.08 tot 2.09


JES - PJ logo 20060515 NDSC 4 005Het internationaal jeugdverblijfcentrum De Waterman in Brussel is een project van JES vzw en biedt jongeren en groepen een budgetvriendelijk logement aan. De Waterman werd grotendeels gebouwd door een 150-tal werklozen die bij JES een opleiding bouw volgden. De speels ingeklede kamers, ontworpen door jonge, beginnende kunstenaars, stimuleren de uitwisseling en ontmoeting tussen de verschillende bezoekers.

www.dewaterman.be

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op 3.09

BereklauwOnder het motto 'respect voor de ander, zichzelf en de omgeving', is De Bereklauw in Herent (ook de 'The Ideas Factory' genoemd) al dertig jaar een leefgemeenschap waar mensen komen en gaan. Momenteel leven er zo'n 10 mensen permanent op het terrein. Als lid van het Alternatief Reisnetwerk NAR en in samenwerking met de ngo V.I.A., ontvangt de Bereklauw al 15 jaar verschillende internationale werkkampen en vrijwilligers. 

Overnachtingslocatie 

De Sideways expeditie overnacht hier op 4.09

speydonckhoeveOp 500 meter van de Nete in Hulshout ligt De Speypdonckhoeve. Door haar eigen waterzuivering, elektriciteit en zonnepanelen enerzijds en de druiven-en appelteelt anderzijds, is deze kleinschalige bioboerderij deels zelfvoorzienend. Op het terrein lopen twee honden, enkele schapen, kippen, een paard, een ezel en soms enkele varkens. De hoeve is dus een ideale omgeving voor spelende kinderen, als ook voor rustzoekers.

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op 5.09

de vrijgewye hukkelbergenKarl Wouters ontvangt de expeditie op zijn Hermitage 'De Vrijgewye' in Hukkelbergen. Op een groot veld stelt de expeditie de tenten op en wordt het hout voor het kampvuur gesprokkeld. De Kleine Nete zorgt voor verfrissing. In 1999 richtte Karl Wouters NAR (Netwerk Alternatieve Reizigers) op vanuit de bekommernis plaatsen en rondtrekkende mensen met elkaar in contact te brengen. 

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier van 6.09 tot 9.09

KEH 2 640x428De Klein Engelandhoeve is gelegen in het groene noorden van Turnhout, midden in het Vennengebied op de weg naar Baarle-Hertog. Omdat het bezoekerscentrum aandacht heeft voor verschillende aspecten als natuur en natuurbeleving, toerisme, platteland en landbouw, sociale tewerkstelling, kansarmoede, landschapsbeheer en cultuurhistorie, ontstaat een boeiende kruisbestuiving.

kleinengelandhoeve.be

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op 10.09

schildpadhoeve RetieVerscholen tussen velden en bossen en vlakbij de kleine Nete, ligt de Schildpadhoeve. Deze bivakplek op de grens tussen Retie en Kasterlee is geschikt voor elke jeugdgroep. De afwisseling van kleine en grote kamers maakt ook dat gezinnen hier zeker terecht kunnen. De Schildpadhoeve ligt in het Domein van Beverdonk - Beverdonk 1 - 2470 Retie

www.domeinbeverdonk.be/sh/schildpadhoeve 

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier van 13.09 tot 17.09

Narvik HomeParcs chaletDit familiepark in Belgisch Limburg is gelegen aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen met ruim 6000 hectare natuur. Deze prachtige omgeving, bestaande uit beekdalen, heidevelden en naaldbossen, leent zich uitstekend voor het maken van een wandel- of fietstocht. Geef je voeten eens de vrijheid tijdens een wandeling op het Blotevoetenpad in Zutendaal.

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier op 11.09

De Kompel 4De Kompel ligt werkelijk in de schaduw van de oude mijn van Beringen. Deze voormalige kleuterschool werd verbouwd in het kader van een impulsproject voor de streek. Ruime dagzalen en verzorgd sanitair maken van deze locatie een ideaal bivakoord. Op 1,5 km van het huis kom je in de uitgestrekte bossen van Beverlo.

www.dekompel.be

Overnachtingslocatie
De Sideways expeditie overnacht hier op 12.09

HolsteenbronCamping Holsteenbron ligt in het Park Midden-Limburg aan de rand van het natuurgebeid "De Teut", een prachtig wandelgebied met heide en vennen. De camping beschikt over een eigen natuurlijk waterzuiveringssysteem.

In het infocentrum van de gemeente Zonhoven bevindt zich een klein maar verrassend museum met vondsten uit de préhistorie. In de omgeving van Camping Holsteenbron werden stenen werktuigen opgeggraven uit het Neolithicum, voornamelijk de typische "Zonhovenspits". Tweejaarlijks (in september) wordt er op de camping het "Europees Kampioenschap Préhistorisch boogschieten en speerwerpen" georganiseerd!

www.holsteenbron.be

Overnachtingslocatie

De Sideways expeditie overnacht hier van 6.09 tot 9.09

Baalse HeiBaalse Hei ligt op 4 km van het centrum van Turnhout, verscholen tussen de unieke natuurgebieden van het Turnhouts Vennengebied en het kanaal Dessel-Schoten. Rust, ruimte en een prachtige natuur zijn de troeven van het domein waar je kunt overnachten in uw eigen tent, caravan of kampeerauto, of waar je een luxueuze bungalowtent of stacaravan kunt huren.