Instituto Cervantes

Het Instituto Cervantes werd in 1991 bij Spaanse wet opgericht en heeft als doel de taal en cultuur van Spanje en de Spaanssprekende landen wereldwijd te verspreiden. De hoofdzetel van het Instituto Cervantes bevindt zich op twee plaatsen in Spanje: in Madrid en Alcalá de Henares. Deze laatste was de geboortestad van de schrijver Miguel de Cervantes.

Het Instituto Cervantes telt momenteel meer dan 65 vestigingen verspreid over vijf continenten, waarbij het Instituto Cervantes van Brussel een van de meest opvallende vestigingen is. Lees het persbericht over Sideways (18.07.2012) van het Instituto Cervantes in het Spaans en Engels.

bruselas.cervantes.es

Het Instituto Cervantes houdt zich ook nog met volgende zaken bezig:

  •  het organiseren van cursussen Spaans;
  •  het afnemen van de examens voor het officiële Diploma Spaans als Vreemde Taal (DELE), alsook het uitreiken van officiële certificaten en   diploma's aan onze cursisten;
  •  het opleiden en bijscholen van docenten Spaans;
  •  het ondersteunen van de werkzaamheden van hispanisten;
  •  het organiseren van culturele programma´s over Spanje en de Spaanssprekende landen in nauwe samenwerking met de lokale instellingen;

De activiteiten van het Instituto Cervantes worden beheerd door vertegenwoordigers van de academische, culturele en literaire wereld uit Spanje en Latijns-Amerika. In Brussel werkt het instituut samen met musea, galerijen, het toneelmilieu, uitgeverijen en andere Brusselse, Spaanse en Latijns-Amerikaanse culturele instituten.