dinsdag, 08 September 2020 17:12

Fijner fietsen in Brussel met de BikeNodes

Fietsen in Brussel zit in de lift. Dankzij zo'n 40 km nieuwe fietspaden, dankzij de vele campagnes. En nu is er ook een app die fietsers helpt om fijne routes te vinden. De app BikeNode verzamelt meer dan 250 km aan fietsroutes, in, door en naar onze hoofdstad. Tijdens de lockdown bleek al dat er maar weinig uitgestippelde fietsroutes zijn in Brussel. En een systeem als de fietsknooppunten bestond er evenmin.

Bottom up fietsnetwerk


En dus stond er mensen op, die zelf een fietsknooppuntennet voor Brussel uittekenden. Daarvoor sloegen ze de handen in elkaar met RouteYou. Met een 40-tal vrijwillligers testten ze de trajecten op veiligheid, comfort en bezienswaardigheden. Samen vulden ze de Brusselse blinde vlek netjes in met meer dan 250km aan fietsverbindingen, die bovendien mooi aansluiten op het Vlaams en het Waalse netwerk. De knooppunten kan je voorlopig alleen nog maar op (een online) kaart vinden.

bikenode2
Ga zelf op pad met BikeNode


Met BikeNode kan je vooraf uitgestippelde routes langs deze knooppunten downloaden, maar je kan ook zelf een route maken en ter beschikking stellen van andere gebruikers. Er zijn routes die focussen op sightseeing, maar even goed snelle functionele trajecten. Bij elke route hoort een wegbeschrijving en wat toeristische info.

Klik door naar > bikenode.brussels en je bent vertrokken.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.