woensdag, 08 January 2020 11:58

Zopas verschenen: Praktijkgids gemeentewegendecreet bij Die Keure

Het nieuwe decreet over de gemeentewegen: we hebben er al veel over geschreven, de laatste maanden. In dit e-zine, maar nu ook in een Praktijkboek Gemeentewegen - uitgegeven bij Die Keure - met een fikse bijdrage van collega Steven Clays. Deze praktijkgerichte gids geeft een gedetailleerd beeld van het nieuwe decreet. De nieuwe regelgeving wordt gekaderd en waar nodig geïnterpreteerd. Decreetartikels worden vertaald naar concrete procedures. De gevolgen van de herziening van de fameuze buurtwegenwet worden in kaart gebracht. Bijzondere aandacht gaat naar de koppeling met sectorregelgeving zoals het omgevingsrecht.

Naast het strikt juridische luik biedt de gids ook een praktische kijk en handreikingen op de uitdagingen waarvoor lokale besturen staan op het vlak van gemeentewegen, vanuit een bijzondere focus op de trage wegen. Dit deel wordt gestoffeerd met goede voorbeelden. Daarnaast bevat het boek ook een reeks modeldocumenten. De Praktijkgids Gemeentewegen is met andere woorden een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die beroepsmatig met de uitwerking van het decreet wordt geconfronteerd.

Je kan het boek bestellen via de > website van Die Keure. Ben je steunlid van Trage Wegen? Dan krijg je een korting van 20% als je de kortingscode invult. Die vind je terug in de brief over de vernieuwing van je lidmaatschap.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.