woensdag, 05 June 2019 15:49

DRIFT - de kunst van klimaatadaptatie

Interessante activiteit op onze radar: DRIFT - de kunst van klimaatadaptatie. Hoe gaan we om met de ingrijpende klimaatverandering? Vier sessies worden telkens opgehangen aan een van de vier elementen. Kom dit weekend de tweede sessie 'Water' ervaren, op een vlot aan het houtdok in Gent. 

 
Op 9 juni is de tweede sessie ‘Water'  met Maria Lucia Cruz Correia op haar vlot in het Houtdok. Deze sessie gaat over klimaatmelancholie, en hoe om te gaan met onze gevoelens van verdriet en verlies:
 
"De wetenschap voorspelt ingrijpende veranderingen in biodiversiteit, leefomgeving, weersomstandigheden, voedselvoorziening, … ten gevolge van de klimaatcrisis. Onvermijdelijk zullen we afscheid moeten nemen van bepaalde dier- en plantsoorten, van vertrouwde seizoenskenmerken en landschappen. Onbewust maakt dat afscheid een melancholie en een gevoel van rouw in ons wakker. Maar hoe verwerken we een gevoel van verlies voor iets dat nog niet echt weg is? En hoe kunnen we rouwen over dingen die we altijd vanzelfsprekend vonden? Deelnemers verlaten voor voor deze werksessie voor enkele uren het vasteland en nemen plaats op Maria Lucia’s drijvende eiland ‘Common Dreams: Flotation School’ in het Houtdok. Dobberend op het water bekijkt Maria Lucia samen met onderzoeker Evanne Nowak de verschillende fasen van verdriet over klimaatverandering. Tijdens deze tocht doorheen de fasen van ontkenning, affectie, verbinding en actie, bieden ze je de tijd en de ruimte  om naar je verhouding te kijken tot ecologische onrust. Deze sessie omvat een 'overlevingsmaaltijd' met ingrediënten die meer dan 10 jaar goed blijven.
 
 
 
Het zijn sessies in kleine groep, telkens max. 15 mensen. De laatste twee sessies volgen op 27 september (Gosie Vervloessem - vuur) en op 11 oktober (aarde - Ruben Nachtergaele).
 

 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.