donderdag, 02 May 2019 11:49

Brugge start met tragewegeninventaris (en jij kan ambassadeur worden!)

De stad Brugge start - samen met Trage Wegen - aan een inventaris van haar tragewegennetwerk. Hoe is het vandaag gesteld met onze trage wegen? Welke zijn nog toegankelijk? Waar zijn de knelpunten en welke verbindingen zijn er mogelijk van de woonkernen naar de lokale buurtschool? Vragen waarop pas een antwoord komt als alle trage wegen in kaart zijn gebracht. Een gigantische klus, waarbij veel helpende handen nodig zijn.

Wil jij Brugge op een andere manier ontdekken en de stad helpen met het inventariseren van de trage wegen? Dan ben jij de geknipte ambassadeur.

bruggetragewegenheaderElke ambassadeur kan vanaf half mei een (of meer) vierkante kilometer van het Brugse grondgebied claimen om er op zoek te gaan naar trage wegen. Eenmaal de inven­tarisatie is afgerond en de verzamelde gegevens zijn verwerkt, zal je de resultaten op kaart kunnen raadplegen via: https://www.brugge.be/trage-wegen-in-kaart.

Om je goed op weg te zetten, organiseert de stad een aantal workshops in verschillende Brugse wijken. Je leert er wat trage wegen zijn en hoe je met de werkkaart op pad kan gaan en de trage wegen kan inventariseren.

 

> vrijdag 17 mei, zaal de Polder, Stokerij 10 in Dudzele
> maandag 20 mei, Kasteel van Tillegem, Tillegemstraat 81 in Brugge
> vrijdag 24 mei, Hoeve Hangerijn, Gemeneweideweg-Zuid 113 in Brugge
> dinsdag 18 juni, Vrijwilligerscentrale, Kraanplein 6 in Brugge

Voor meer info, inschrijven voor een workshop en downloaden van een inventarishokje kan je binnenkort hier terecht >> https://www.brugge.be/tragewegen

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.