maandag, 04 June 2018 11:00

Dag van de Trage Weg - OPROEP - organiseer een activiteit

Op de Dag van de Trage Weg zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Ze benadrukken hun belang voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, vaak ook korter en sneller. Bovendien zijn het plekken waar kinderen spelen en bewoners tot rust komen, sporten of de omgeving verkennen.

dtw2018-oproepDoe mee en organiseer ook in jouw gemeente of stad een activiteit tijdens het weekend van 20-21 oktober. Elke tragewegenliefhebber, organisatie of vereniging kan meedoen:  van sportclub tot jeugdbeweging, van natuurorganisatie tot wijkcomité. En uiteraard ook lokale besturen die hun actief beleid in de kijker zetten. Alle soorten activiteiten op, langs en over trage wegen zijn mogelijk: een verkenningstocht, zwerfvuilactie, inhuldiging van een nieuwe verbinding, kleine onderhoudswerken waaraan burgers participeren,... Of sla de handen in elkaar met een andere organisatie.

Met BOS+ bijvoorbeeld. Zij zijn op zoek naar samenwerking met lokale werkgroepen - liefst uit Vlaams-Brabant - die op de Dag van de Trage Weg een wandeling of een fietstocht voor gezinnen met kinderen willen organiseren. Onderweg verzorgt BOS+ een vertel- of voorleesworkshop voor de kinderen. Iets voor jouw groep? Laat het zeker weten, dan brengt Trage Wegen jullie met BOS+ in contact.

Laat je inspireren op www.dagvandetrageweg.be, organiseer één van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning door Trage Wegen.

Vragen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 331 59 26.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.