Trage wegen in je buurt

Duid jouw woonplaats aan en wij personaliseren onze website voor jou.

De kaart

OF

Je postcode

Verstuur
 
donderdag, 15 March 2018 11:47

Het kan wel: Ninove verdicht het tragewegennet met wandellussen

We horen vaak heel sombere verhalen over het engagement van gemeentebesturen om hun tragewegennetwerk te herstellen... Daarom doet het deugd vast te stellen dat het ook anders kan. En ook in Ninove zijn ze klaar om hun rijke collectie historische trage wegen te omarmen.

hetkanwel-ninove1De dienst Mobiliteit is goed op weg om samen met Trage Wegen een ambitieus herstelplan te realiseren. Na overleg met de inwoners werd niet voor een klassiek uitvoeringsplan gekozen (i.e. lokale prioriteiten aanpakken zonder een overkoepelende visie), maar om via één wandellus per deelgemeente gerichte realisaties uit te voeren. Deze realisaties gaan van achterstallig onderhoud en het grovere openmakingswerk, over onderhandelingen met perceelseigenaars tot de aanleg van enkele halfverhardingen.

hetkanwel-ninove2Na een participatiemoment met geïnteresseerde Ninovieters in september 2017 en uitgebreide terreinverkenning van oktober tot februari, werden afgelopen maandag de twaalf lussen voorgesteld. Daarop kwamen ruim 40 mensen de lussen inspecteren. Met de lokale kennis kwamen er nog goede tips uit de bus om bepaalde trage wegen toch mee te nemen en aan te pakken. We kregen ook leuke suggesties voor enkele nog onbenoemde lussen.

Tussen mei en oktober zal elk van deze lussen samen met een lokale vereniging één na één feestelijk ingewandeld worden. Iedereen is uiteraard zeer welkom om de trage wandellussen mee in te wandelen tijdens deze Ninoofse Zomer van de Trage Weg – zoals schepen Van de Winkel, bevoegd voor Mobiliteit, het graag benoemt. Een kalender met deze feestelijke inwandelingen volgt!

Gelijkaardige berichten

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.