Trage wegen in je buurt

Duid jouw woonplaats aan en wij personaliseren onze website voor jou.

De kaart

OF

Je postcode

Verstuur
 
donderdag, 12 April 2018 11:29

Gesignaleerd: een app met verhalen over de Antwerpse Zuidrand

Vlak voor de paasvakantie lanceerde de streekvereniging de Zuidrand een interactieve wandelapp die gezinnen met kinderen tussen 5 en 13 jaar meeneemt op zoektocht in de streek ten zuiden van Antwerpen - Aartselaar, Kontich, Boechout en Edegem. Al wandelend - al dan niet met een ijsje in de hand - lossen de kinderen een van de vier mysteries op. Ideaal voor een spannend uitstapje dichtbij huis, mét lekker veel beweging en een fijn aanbod aan ijsjes en ander lekkers uit de streek.

zuidrandappHet eerste mysterie - van de spoorwegontvoering - speelt zich af in Waarloos en leidt je naar de Oude-Spoorwegberm van Natuurpunt. Detectiveduo Noor en Lukas moeten de ontvoering oplossen langs de spoorweg en nemen je mee op pad. Het tweede mysterie gaat over een vervloekte kasteeldochter in Edegem, het derde mysterie draait rond een geheimzinnige ijskelder in Aartselaar.

De wandelapp kwam tot stand binnen het toeristisch project ‘De Zuidrand dat Smaakt’ , gefinancierd door het Vlaams Agentschap voor Ondernemen. De routes werden geselecteerd op basis van bestaande wandellussen. De verhaallijnen en app werden ontwikkeld door Bits of Love in nauwe samenwerking met de gemeenten. Alles werd op het terrein getest door de gemeenten en vrijwilligers.

Je kan de wandelapp Zuidrand vinden in de PlayStore en in de AppStore.

 

Gelijkaardige berichten

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.