woensdag, 25 April 2018 11:26

Het kan wel: Universiteit Gent herstelt de Groene Wallenweg

Herinner je je de Trefdag Trage Wegen van 2015? We moesten ons toen tijdens de wandeling door een haag murwen om via de Groene Wallenweg tot op onze bestemming te geraken. Het contrast met vandaag kan niet groter zijn: nu kan je vrolijk met de fiets van het UZ Gent via de in ere herstelde Groene Wallenweg naar de Harelbekestraat en zo verder naar het jaagpad langs de Schelde.

met bomen je moet wel goed kijkenDe trage weg ligt op eigendom van de Universiteit Gent. Na aandringen van de werkgroep, herstelde de universiteit de historische verbinding. Hierdoor verzekert ze een veilige doorgang voor haar studenten op het laatste deel van de weg tussen de Schelde en het UZ en een studentenflat. Tot enkele maanden geleden moest je voor deze verbinding nog over de parking van de winkels ernaast. Studenten die van de campussen ter hoogte van Overpoort en Decascoop komen, kunnen nu de drukke en gevaarlijke Heuvelpoort vermijden en via de Schelde richting het UZ fietsen. Tijdens de werken moest de langsliggende bomenrij gerooid worden. Vandaag wordt de weg opnieuw omzoomd door een rij beuken. En zo wordt de Groenen Wallenweg opnieuw ├ęcht groen (foto: Facebookpagina Nieuwe fietsroutes naar de Ghelamco arena).

Al kort na het herstel bleek dat ook veel niet-studenten deze doorgang gebruiken. Een mooi voorbeeld van hoe het belang van de eigenaar (de verantwoordelijkheid van de UGent tov haar studenten) en het algemeen belang met elkaar verzoend worden.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.