Trage wegen in je buurt

Duid jouw woonplaats aan en wij personaliseren onze website voor jou.

De kaart

OF

Je postcode

Verstuur
 
donderdag, 22 February 2018 10:07

Het kan wel: herstel van de Sennebrugvoetweg in Zemst

Trage wegen: soms lijkt het alleen maar kommer en kwel. Ze worden slecht onderhouden, ingenomen of bedreigd. Maar niets is wat het lijkt. Want dankzij tragewegenwerkgroepen, strijdvaardige burgers en rijpende geesten bij lokale en bovenlokale beleidsmakers worden er ook heel wat aberraties uit het verleden rechtgezet. Elke maand zetten we zo'n realisatie in de kijker. Deze maand is de Sennebrugvoetweg in Zemst aan de beurt.

sennebrugvoetweg5Tot een paar maanden geleden wisten heel wat inwoners van Zemst niet af van het bestaan van deze voetweg. Nochtans een waardevolle verbinding tussen de Brusselsesteenweg en Dorent in de deelgemeente Eppegem. De toegang van de weg was afgesloten door een imposante poort én door een vrachtwagen die regelmatig pal op het tracé van de weg werd geparkeerd.

 

 

sennebrugvoetweg01sennebrugvoetweg02

Op vraag van de werkgroep Trage Wegen Zemst plaatste de gemeente Zemst eerst naambordjes aan de uiteinden van de trage weg. De poort en geparkeerde (vracht)wagen belemmeren nog altijd de doorgang. Niemand durft zomaar die poort open te maken. Met een infobord werden passanten geïnformeerd over hun recht van doorgang. Maar de drempel bleef erg hoog.

sennebrugvoetweg04sennebrugvoetweg03In november 2017 werd een scheiding aangebracht tussen de private oprit van de aanpalende woning - waar de vrachtwagen geparkeerd wordt - en de bedding van de voetweg. Eindelijk is de buurtweg weer echt vrij toegankelijk voor iedereen.

Een schitterend fotoverslag van deze realisatie vind je >> via deze link.

Heb je vragen over hoe de werkgroep Trage Wegen Zemst dit dossier concreet heeft aangepakt? Kom ze dan live stellen aan Véronique Baudrez op de Trefdag Trage Wegen op 24 maart in Herzele.

Gelijkaardige berichten

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.