Trage wegen in je buurt

Duid jouw woonplaats aan en wij personaliseren onze website voor jou.

De kaart

OF

Je postcode

Verstuur
 
dinsdag, 27 February 2018 10:06

Hoe goed is jouw lucht? CurieuzeNeuzen zoekt 20.000 straten die meedoen

Eind deze maand werd CurieuzeNeuzen Vlaanderen gelanceerd. Een ambitieus en grootschalig citizen-scienceproject dat in mei de luchtkwaliteit wil meten in 20.000 straten over heel Vlaanderen. Wil jij ook weten hoe gezond de lucht is waar je kinderen spelen? Doe dan zeker mee.

Het doel van CurieuzeNeuzen: de luchtkwaliteit gedetailleerd in kaart brengen via de meting van stikstofdioxide (NO2). NO2 is een goede indicator voor luchtvervuiling door verkeer. CurieuzeNeuzen Vlaanderen is meteen het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit, uniek in zijn schaalgrootte. Het project is een samenwerking tussen Universiteit Antwerpen, de Vlaamse Milieumaatschappij en De Standaard.

Tot 20 maart kan iedereen in Vlaanderen zich inschrijven om een meetinstallatie op te hangen. Op die manier wordt de luchtkwaliteit op zijn of haar adres nauwkeurig in kaart gebracht. Iedereen (gezin, school, vereniging, bedrijf,...) kan zich via www.destandaard.be/curieuzeneuzen  inschrijven.

Bij Trage Wegen kunnen we niet meedoen vanwege geen raam aan de straatkant. Maar jij wellicht wel?

Gelijkaardige berichten

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.