Trage wegen in je buurt

Duid jouw woonplaats aan en wij personaliseren onze website voor jou.

De kaart

OF

Je postcode

Verstuur
 
woensdag, 23 August 2017 10:21

Feest in Sint-Maria-Oudenhove op 10 september met een nieuw wandelpad en een nieuwe wandelknooppuntenkaart

Op zondag 10 september ben je van harte welkom in Sint-Maria-Oudenhove (Zottegem) op de voorstelling van een nieuw wandelpad in de Steenbergse bossen van Natuurpunt. Tegelijkertijd stelt het Milieufront Omer Wattez (MOW) haar tweede wandelknooppuntenkaart voor.

Zin om erbij te zijn?

Kom dan vanaf 13u30 naar de kerk van Sint-Maria-Oudenhove (Sint-Hubertusplein). De officiële inhuldiging van het wandelpad en de voorstelling van de kaart vinden plaats om 14u aan Ter Heiden. Vooraf stappen we langs een bewegwijzerde route tussen de kerk en Ter Heiden. Tussen 14u30 en 16u30 zijn er doorlopend begeleide wandelingen. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens. Achteraf kan je in Ter Heiden met ons mee toosten op de nieuwe kaart en het nieuwe wandelpad.

Wandelknooppuntenkaarten

De wandelknooppuntenkaart Vlaamse Ardennen Zwalmvallei is de tweede wandelkaart van MOW. Een klein jaar geleden presenteerde de vzw al een heruitgave van de wandelknooppuntenkaart Vlaamse Ardennen Schelde. De nieuwe kaart is het resultaat van vele uren veld- en tekenwerk door vrijwilligers van MOW i.s.m. het Nationaal Geografisch Instituut (NGI). Grosso modo dekt de nieuwe kaart het stroomgebied van de Zwalm, ofwel met het grondgebied van de gemeenten Brakel, Zwalm, het westelijk deel van Zottegem en aangevuld met delen van de gemeenten Gavere, Oudenaarde, Horebeke en Flobecq.

De wandelknooppuntenkaart brengt heel wat wandelnetwerken samen: het nieuwe provinciale wandelnetwerk Zwalmvallei, een deel van het nieuwe netwerk Bronbossen van Toerisme Oost-Vlaanderen en een klein gedeelte van het wandelnetwerk Pays des Collines van La Wallonie Picarde verzameld op één kaart. Deze knooppunten zijn in het veld zichtbaar met de rood-witte knooppuntenborden met bovenaan het knooppuntennummer. Op de kaart van MOW worden deze knooppunten aangeduid met een nummer (bv. 18, 40). Naast deze provinciale netwerken heeft MOW op deze kaart ook extra wandelwegen en de daaruit vloeiende knooppunten toegevoegd. Deze laatste beginnen met een letter, gevolgd door een cijfer (bv. A1, A2). Ze zijn enkel op de kaart aangeduid en momenteel niet met een bord op het terrein zichtbaar.

Een wandelkaart kopen?

Dat kan. Beide wandelkaarten van MOW zijn vanaf september te koop op het MOW-secretariaat, Kattestraat 23 in Oudenaarde. MOW-leden betalen per kaart €7, niet-leden €10. Ze zijn ook verkrijgbaar in de boekhandel, in de verschillende diensten voor toerisme in de Vlaamse Ardennen en in enkele buurtwinkels in de streek. Meer info hierover op www.milieufrontomerwattez.be/wandelkaart.

Gelijkaardige berichten

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.