donderdag, 02 February 2017 11:17

Nieuw: Wegspotters voor alle Oost-Vlaamse gemeenten

De Provincie Oost-Vlaanderen kondigde eind vorig jaar aan dat alle Oost-Vlaamse gemeenten vanaf 2017 kunnen rekenen op haar steun bij de opstart van het Wegspotterssysteem.

Wegspotters zijn vrijwilligers die vier keer per jaar een vooraf bepaald aantal trage wegen afwandelen. Als ze een probleem tegenkomen, dan melden ze dat via een digitaal systeem. Deze meldingen worden ontvangen door een gemeentelijke ambtenaar die de knelpunten aan de juiste diensten doorgeeft en ook opvolgt of het effectief gebeurt. De Wegspotters kunnen de stand van zaken van de knelpunten volgen via een webpagina. Het hele systeem werd uitvoerig getest - en goedgekeurd - in vier pilootgemeenten.

Praktisch

De module Wegspotters is beschikbaar voor alle Oost-Vlaamse gemeenten met een tragewegenplan. De gemeente betaalt 2000 euro, de provincie legt 4000 euro per deelnemende gemeente bij. In ruil krijgt de gemeente gedurende een jaar ondersteuning bij de opstart van het project door een Oost-Vlaams regionaal landschap of Trage Wegen vzw.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 09 267 75 09

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.