maandag, 30 November 2015 19:38

Doorbraak: één geoloket trage wegen voor heel Vlaanderen

Regelmatig krijgen we bij Trage Wegen de vraag waar mensen een kaart kunnen raadplegen van alle trage wegen in heel Vlaanderen. Buurtwegen en feitelijke wegen. Tot nu toe moesten we dan antwoorden dat zo'n kaart helaas niet bestaat. We verwezen de vraagsteller door naar de geoloketten van hun provincie, waar ze al de Atlas der Buurtwegen kunnen raadplegen.

Dat antwoord is binnenkort verleden tijd. Want de provincies en Trage Wegen vzw slaan de handen in elkaar voor een interprovinciaal geoloket Trage Wegen, waar burgers alle inventarissen van trage wegen uit heel Vlaanderen kunnen raadplegen. Het portaal zal aangestuurd worden vanuit het geoloket van de provincie Vlaams-Brabant. Dat kan je raadplegen via >>> http://geo.vlaamsbrabant.be/tragewegen/. Op dit moment kan je alleen nog maar de trage wegen en buurtwegen uit die provincie raadplegen, maar in de loop van 2016 worden ook de gegevens van de vier andere provincies toegevoegd. Een super belangrijke stap voor iedereen die met trage wegen bezig is. Bovendien zullen alle gegevens beschikbaar gesteld worden als open data.

Het geoloket laat toe te zoeken op gemeente of adres. Van elke trage weg kan je de volgende informatie opzoeken: het juridisch statuut, de zichtbaarheid, de toegankelijkheid en de verharding.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.