woensdag, 14 October 2015 11:42

Ironie langs ruilverkavelingswegen in Hoegaarden

Herinnert u zich nog het bericht over de trieste beslissing van de VLM om trage wegen in de ruilverkaveling van Willebringen (Hoegaarden-Boutersem) nodeloos te verharden? Dat met het betonneren van onverharde wegen en het effenen van holle wegen de erfgoedwaarde van een prachtig stuk landschap verloren zou gaan?

Blijkbaar zijn we niet de enigen die dat vinden. Voor de aankondiging van de nieuwe onroerenderfgoedprijs (de opvolger van de Vlaamse Monumentenprijs) gisteren, koos de Vlaamse overheid uitgerekend voor een foto van de monumentale lindeboom in Hoegaarden, centraal in een landschap waar net het onverhard karakter van een hele reeks trage wegen bedreigd is. Ironisch toch, hoe het ene Agentschap van de Vlaamse overheid de erfgoedwaarde van die plek in de verf zet terwijl het andere Agentschap net die erfgoedwaarde onder een dikke laag beton wil laten verdwijnen.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.