header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Yana K.M (RU) | Peace Pilgrimage

PERFORMANCE -
Deelname aan Sideways-tocht van 17.08 tot 17.09

Interventies in Menen (19.08), Herzele (25-26.08), Brussel (1-2.09),  Turnhout (8-9.09) en Zutendaal (15-16.09)

Yana KM - Peace Pilgrimage

Peace Pilgrimage is een gebed van een maand lang, voor vrede in de wereld, voor vrede in onze omgeving en tussen individuen, en -erg blangrijk- voor innerlijke rust. Op het fysieke niveau, zal dit zich manifesteren in installaties van vijfduizend kraanvogels uit origami vervaardigd en Tibetaanse sjamanistische genezingspraktijken van de vijf Elementen op elk van de festivallocaties. Na de rituelen, worden de kraanvogels overgelaten aan de elementen, zodat ze langzaam opgaan terwijl de gebeden met de wind meegaan om in de nabije omgeving postieve energie uit te stralen.

Nota van Yana: "Twinning 2 zoals het project werd voorgestel aan het festival, waarbij TJ K.M & ikzelf een maandlang door een touw verbonden worden als re-enactment van The Rope Piece van Tehching Hsieh & Linda Montana, zal niet meer plaats vinden. In de lente van 2012, kwam er een einde aan de samenwerking van het K.M duo, vooraleer het verstoorde evenwicht kon hersteld worden. Deze ontwikkelingen bracht een realisatie teweeg van iets dat belangrijker is dan het helen van je relatie met iemand, namelijk het genezen van de relatie met jezelf. Daardoor, zal ik helingpraktijken initiëren tijdens het festival en alle vrienden, Sideways artiesten en vreemden uitnodigen om een tijdje aan elkaar verbonden te zijn en deel te nemen aan de ceremonies. Laten we samenkomen en onze eenheid en verbondenheid ervaren, om het gevoel van iets wonderlijks te ontwikkelen en om onze gebeden te verenigen voor harmonie en vrede." Yana K.M, Moskou, 3 juni 2012.

Yana K.M (RU)

web K.M Mask III 2 - voorkeur Andy luik 2

Yana K.M is een artiest en vagabond, geboren in Rusland. Ze volgde een opleiding als fotograaf in de Verenigde Staten en studeerde nadien twee jaar lang het poppentheater en de Javaanse dans in Indonesië. Op dit moment is haar artistiek werk een mengvorm van Buthoh, fysiek theater en sjamanistische rituelen. Yana reisde de wereld rond en verkende verscheidene culturen en kunstvormen, waarbij ze een archeologische aanpak had voor het onderzoek van het zelf. Ze is voortdurend onderweg op zoek naar het wonderlijke.

http://emedia.art.sunysb.edu/yanakm/