Ruilverkaveling Mettekoven

Type Monografie
Uniek nummer B119

De ruilverkaveling situeert zich in het leemgebied van Droog Haspengouw in Zuid-Limburg. Het gebied grenst in het noorden aan de Steenweg van Sint-Truiden naar Borgloon. De zuidgrens is de rustige gemeenteweg van Klein Gelmen naar Veulen. Vanaf de kapel in Helshoven tot aan het kasteel van Voort snijdt de Romeinse kassei de ruilverkaveling in een rechte lijn doormidden.

 

Publicatie

Uitgever R. De Paepe
Co-uitgever(s) VLM

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 5 juni DRIFT - de kunst van klimaatadaptatie

    Interessante activiteit op onze radar: DRIFT - de kunst van klimaatadaptatie. Hoe gaan we om met de ingrijpende klimaatverandering? Vier sessies worden telkens opgehangen aan een van de vier elementen. Kom dit weekend de tweede sessie 'Water' ervaren, op een vlot aan het houtdok in Gent. 

  • 2 mei Gebermte 2019 maakt de trage weg op

    Ken je Den Berm al? Den Berm is een 3 km-lange groene heuvel tussen Wilrijk en Mortsel. Parallel aan het autowalhalla genaamd de Krijgsbaan ligt er een wilde, groene oase. Een paradijsje-met-trage-weg op 3 meter hoogte, voor kinderen en iedereen die graag wandelt, loopt of fietst. Van 18 tot en met 25 mei kan je Den Berm in al z'n heerlijke facetten mee-maken op het festival gebermte.

Volledig nieuwsoverzicht