Beter adviseren achtergronddossiers voor gemeentelijke milieuraden. Dossier V: Trage wegen

Type Digitale publicatie
Jaar 2007
Uniek nummer D334
Auteur(s) Steven Clays

'Beter adviseren' is een reeks van publicaties die Tandem heeft ontwikkeld ter ondersteuning van gemeentelijke milieuraden. Het opzet van deze publicaties is de minaraadsleden achtergrondinformatie te geven over actuele thema's die voor een brede groep van gemeenten bruikbaar is. Elke publicatie bevat naast relevante inhoudelijke informatie een modeladvies waarmee je als milieuraadslid aan de slag kan gaan. In dit achtergronddossier wordt uitgebreid uitgelegd hoe jouw milieuraad kan adviseren over trage wegen.

Download bestand

 

Publicatie

Uitgever Tandem
Co-uitgever(s) Trage Wegen vzw

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 2 mei Gebermte 2019 maakt de trage weg op

    Ken je Den Berm al? Den Berm is een 3 km-lange groene heuvel tussen Wilrijk en Mortsel. Parallel aan het autowalhalla genaamd de Krijgsbaan ligt er een wilde, groene oase. Een paradijsje-met-trage-weg op 3 meter hoogte, voor kinderen en iedereen die graag wandelt, loopt of fietst. Van 18 tot en met 25 mei kan je Den Berm in al z'n heerlijke facetten mee-maken op het festival gebermte.

  • 2 mei Gemeentewegendecreet - Steden en gemeenten moeten werk maken van een samenhangend tragewegennet

    Het Vlaams Parlement keurde op 24 april unaniem het voorstel van decreet voor de gemeentewegen goed. Het decreet wijzigt fundamenteel het wegenrecht dat van toepassing is op trage wegen. Er komt één juridisch statuut voor alle wegen onder de bevoegdheid van lokale besturen. Belangrijk voor fietsers en voetgangers, want alle buurtwegen en de meeste andere trage wegen vallen dan onder die gemeentewegen. Met de goedkeuring van dit decreet gaat de grootste uitdaging van start: steden en gemeenten moeten werk maken van trage wegen.

Volledig nieuwsoverzicht