Genk

WEGENWERKEN

EEN NIEUWE BLIK OP GENKSE TRAGE WEGEN
Voor de stad Genk werd in de periode 2014-2015 een cartografisch overzicht (inventaris) gemaakt van alle trage wegen. Dit was enkel mogelijk dankzij de lokale terreinkennis van heel wat enthousiaste vrijwilligers.
Deze inventaris vormt de basis voor een proces van visievorming (september 2016-september 2018), waarbij stad en bewoners samen op zoek gaan naar een breed gedragen toekomstbeeld voor de trage wegen. Dat proces van visievorming neemt de vorm aan van een participatief interventieonderzoek dat wordt geleid door Trage Wegen en De Andere Markt. We gaan letterlijk aan de slag op, aan en langs trage wegen.

WegenWerken

"MEER DAN EEN WEG": TRAGE WEGEN ALS 'STADSMAKERS'
Alle trage wegen zijn voorbeelden van gedeelde, publieke ruimtes in en rondom de stad. En trage wegen werken! Ze hebben nut, waarde en betekenis op diverse vlakken: mobiliteit, ruimtelijke planning, landschap, publieke ruimte, routegebonden recreatie, enz. Trage wegen zijn dus veel meer dan zomaar een weg. Ze maken deel uit van een buurt en brengen samenhang in de stad. Het zijn schakels in kindvriendelijke publieke ruimte, ze herbergen verhalen en ontsluiten mooie natuur. Het project WegenWerken wil focussen op hoe Genkenaren verschillende trage wegen gebruiken en hoe ze als multiproductief netwerk de stad mee kunnen 'maken'.

Meer informatie over het project vind je op www.tragewegen.be/wegenwerken.

 

Het project WegenWerken is mogelijk dankzij het samenwerkingsverband met stad Genk en de financiële steun van de provincie Limburg.

 WegenWerken partners

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 16 apr Uitnodiging: opening Langenwegel in Evergem

    Zaterdag 27 april wordt de Langenwegel officieel ingewandeld. Iedereen is hartelijk welkom!

  • 1 apr Het kan wel: ziekenhuis in Brugge stuurt zijn patiënten het bos in

    De meest gelezen Facebookpost van Trage Wegen de afgelopen maand ging over een ziekenhuis in Brugge. Het AZ Sint-Lucas opent daar tegen de zomer een wachtzaal in openlucht. In samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos komt er in het natuurgebied Steenbrugse bosjes, dat vlakbij het ziekenhuis ligt, een open plek met wandelpaden. Bye bye witte muren en ziekenhuisgeur, welkom groen en lekkere boslucht.

Volledig nieuwsoverzicht