Genk

WEGENWERKEN

EEN NIEUWE BLIK OP GENKSE TRAGE WEGEN
Voor de stad Genk werd in de periode 2014-2015 een cartografisch overzicht (inventaris) gemaakt van alle trage wegen. Dit was enkel mogelijk dankzij de lokale terreinkennis van heel wat enthousiaste vrijwilligers.
Deze inventaris vormt de basis voor een proces van visievorming (september 2016-september 2018), waarbij stad en bewoners samen op zoek gaan naar een breed gedragen toekomstbeeld voor de trage wegen. Dat proces van visievorming neemt de vorm aan van een participatief interventieonderzoek dat wordt geleid door Trage Wegen en De Andere Markt. We gaan letterlijk aan de slag op, aan en langs trage wegen.

WegenWerken

"MEER DAN EEN WEG": TRAGE WEGEN ALS 'STADSMAKERS'
Alle trage wegen zijn voorbeelden van gedeelde, publieke ruimtes in en rondom de stad. En trage wegen werken! Ze hebben nut, waarde en betekenis op diverse vlakken: mobiliteit, ruimtelijke planning, landschap, publieke ruimte, routegebonden recreatie, enz. Trage wegen zijn dus veel meer dan zomaar een weg. Ze maken deel uit van een buurt en brengen samenhang in de stad. Het zijn schakels in kindvriendelijke publieke ruimte, ze herbergen verhalen en ontsluiten mooie natuur. Het project WegenWerken wil focussen op hoe Genkenaren verschillende trage wegen gebruiken en hoe ze als multiproductief netwerk de stad mee kunnen 'maken'.

Meer informatie over het project vind je op www.tragewegen.be/wegenwerken.

 

Het project WegenWerken is mogelijk dankzij het samenwerkingsverband met stad Genk en de financiële steun van de provincie Limburg.

 WegenWerken partners

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 5 juni DRIFT - de kunst van klimaatadaptatie

    Interessante activiteit op onze radar: DRIFT - de kunst van klimaatadaptatie. Hoe gaan we om met de ingrijpende klimaatverandering? Vier sessies worden telkens opgehangen aan een van de vier elementen. Kom dit weekend de tweede sessie 'Water' ervaren, op een vlot aan het houtdok in Gent. 

  • 2 mei Gebermte 2019 maakt de trage weg op

    Ken je Den Berm al? Den Berm is een 3 km-lange groene heuvel tussen Wilrijk en Mortsel. Parallel aan het autowalhalla genaamd de Krijgsbaan ligt er een wilde, groene oase. Een paradijsje-met-trage-weg op 3 meter hoogte, voor kinderen en iedereen die graag wandelt, loopt of fietst. Van 18 tot en met 25 mei kan je Den Berm in al z'n heerlijke facetten mee-maken op het festival gebermte.

Volledig nieuwsoverzicht