donderdag, 19 February 2015 15:39

TW-kwadraat: trage wegen in de stad

Trage wegen in de stad. Kan dat? Jazeker! Hoewel de ruimte in de stad – nog meer dan elders – onder druk staat, bieden trage wegen kansen voor verkeersveilige routes doorheen het stedelijk weefsel. Meteen ook het thema voor onze jaarlijkse ontmoetingsdag van 21 maart in Gent. Jij komt toch ook? Schrijf dan nu in.

In de voormiddag laten we ons inspireren door verschillende verhalen over ‘trage wegen in de stad’. We zoeken een antwoord op volgende vragen: Welke rol kunnen ze spelen in het mobiliteitsdiscours? Hoe krijg je als lokale actievoerder gehoor bij het bestuur?  Welke argumenten slaan aan?  Hoe sensibiliseer je mensen in je buurt?

Een panel van 4 mensen geeft kort hun visie. Daarna is er tijd voor vragen en uitwisseling.

Tijdens de middagpauze geven we het startschot voor de tweede editie van ‘Doorgang voor iedereen’. Klik hier voor de acties van vorig jaar

In de namiddag gidst Hannes De Zutter van Leefbaar Ottergemse Dries ons langs een paar symbooldossiers in de buurt van het UZ Gent. 

 

Praktische info

Datum: zaterdag 21 maart 2015

Onthaal: 9u30

Voormiddag: programma start om 10u

Broodjeslunch om 12u30

Namiddag: wandeling start om 13u45

Locatie: Vorming Plus, Reigerstraat 8, 9000 Gent (vlakbij station Gent St-Pieters).  Klik hier voor meer info over trein en parkeren.

 

Inschrijven

Deelname is gratis. Maar om praktische redenen vragen we om in te schrijven.

{rsform 40}

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.