DENDERMONDE - Wandelen langs het Hof ter Bremptpad

21
okt
2018
DENDERMONDE - Wandelen langs het Hof ter Bremptpad

21 okt 2018 14:30 - 18:30

Opslaan naar agenda

Parking De Bruynkaai

BESTEMD VOOR:  WandelaarsWe vertrekken aan de Schelde-oever en volgen de Sint Onolfsdijk. Na een poos verlaten we de dijk en trekken de polders in. We gaan voorbij het 'Hof ter Brempt' en langs verschillende visrijke waters. We wandelen tot aan de nieuwe Denderloop. In de verte zien we het sluizencomplex van de nieuwe Dendermonding.

Dankzij de herkalibrering en de modernisering van de Dender is deze rivier nu bevaarbaar voor 600-ton schepen. Via de schilderachtige boorden van de Nieuwe Dender gaan we verder. We verlaten de Nieuwe Dender en trekken langs een binnenweg naar de boorden van de Oude Dender, met zijn weelderige plantengroei.

We naderen stilaan terug de bewoonde wereld en via 't sas trekken we de stad in. We zien de Onze-Lieve-Vrouwecollegiale kerk, gaan verder langs de Kerkstraat en komen op de Grote Markt voorbij het Stadhuis en het majestueus gebouw van het Justitiepaleis. Verder langs de Dender hebben we een prachtig zicht op de gevels, in neorenaissance, van de rechter-Denderoever. Zo bereiken we stilaan het eindpunt van onze wandeling en komen we terug aan de parking.

Vertrek om 14.30 u. aan grote parking aan de Noordlaan (tussen Noordlaan en Schelde - De Bruynkaai) Dendermonde.


Organisator: Pasar Merchtem
Contact: Moyson Hilde

Email: pasar1785merchtem@gmail.com
Website: http://www.pasar.be/merchtem
Ga naar boven