logo-wit

 

Nieuws Trage Wegen Zuid-West-Brabant

zaterdag, 31 March 2012 10:02

Over werkgroep Trage Wegen Zuid-West Brabant

De werkgroep Trage Wegen Zuid-West Brabant werd opgericht in 2004. De werkgroep zet zich in voor een beter gebruik en onderhoud van de bestaande trage wegen en de uitbouw van het trage-wegennetwerk in Halle en ruime omgeving (Beersel, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Pepingen en omliggende gemeenten).

Hiertoe meldt de werkgroep problemen en werkt hij samen met de verantwoordelijke overheden, meestal de gemeenten. Ieder probleem wordt gevolgd tot er een definitieve oplossing voor gevonden is. De werksfeer is in een geest van overleg en aandacht voor redelijke, praktisch uitvoerbare oplossingen.

De werkgroep is essentieel een netwerk van een dertigtal gemotiveerde trage-wegenliefhebbers uit de regio, die vaak nog een eigen streekvereniging vertegenwoordigen. Af en toe verspreiden we een persbericht en houden we een open publiekswandeling. We zijn zeker present op de Dag van de Trage Weg, de voorlaatste zondag van oktober.

Onze grootste aandacht gaat, iets minder zichtbaar, bijna dageliljks naar het opvolgen van dossiers over concrete knelpunten en mogelijkheden. We nemen deel aan overlgeprocessen i.vm. ruimtelijke planning en grote openbare infrastructuurprojecten, verzenden tientallen brieven met adviezen naar de verschillende overheden en nemen deel aan openbare onderzoeken van projecten waar trage wegen aan bod komen.

Wat betreft bestaande trage wegen stimuleren we het regelmatig, functioneel gebruik. Daartoe dringen we bij de gemeenten aan op een degelijk onderhoud. Voor minder goed bekende trage wegen trachten we te verkrijgen dat de gemeenten naamborden plaatsen. Die moeten de twijfelende wandelaar overtuigen om de weinig bekende trage weg te gebruiken. We werken ook aan een eigen trage-wegenkaart. Deze zal binnenkort verspreid worden.

Wat betreft verdwenen trage wegen manen we de overheden aan om te doen wat ze wettelijk moeten doen : deze opnieuw openstellen en degelijk onderhouden.

Sommige nuttige verbindingen in het trage-wegennetwerk zijn onherroepelijk verloren. We streven ernaar om via alle mogelijke ruimtelijke planningsprocessen nuttige alternatieven te creƫren.

Coƶrdinator van de werkgroep is Rik Houthuys, e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Log in om reacties te plaatsen

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.