donderdag, 29 May 2008 22:44

Deputatie Vlaams-Brabant blundert in Dilbeek

 Toch niet altijd op de bres voor voet- en buurtwegen?


In maart lanceerde de provincie Vlaams-Brabant een actieplan 'Op de barricaden voor de buurt- en voetwegen'. Een week later schaft de Deputatie de veelgebruikte Dilbeekse voetweg 102 af, om één privé-persoon te plezieren. De argumenten voor deze afschaffing (én voor de verlegging van de nabijgelegen voetweg 99) raken kant noch wal.


Voor het dossier, de lachwekkende argumenten, de willekeur en de intriges verwijzen we graag naar onze eerdere berichtgeving hierover en de fiche in de Actiebank van johanna.be. Vast staat dat de beslissing van de Deputatie, waarvan we toch enige 'sérieux' mogen verwachten, volledig tegenstrijdig is met de ambitie van diezelfde provincie om voet- en buurtwegen te behouden én te herwaarderen.

De beslissing leidde op een mum van tijd tot talrijke beroepsschriften ertegen. Deze kwamen van o.a. johanna.be vzw, Natuurpunt vzw, verschillende politieke partijen en particulieren, al dan niet aangesloten bij verenigingen zoals Trage Wegen Dilbeek, Milieuoverleg Dilbeek, gemeentelijke raden, ... Ook onze vereniging diende een uitgebreid beroep in via de gouverneur. Dit beroep is opschortend. Dat betekent dat de beslissing (afschaffen/verleggen) voorlopig niet mag uitgevoerd worden. De voetweg moet open blijven, tot zolang Vlaams Minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen zich niet heeft uitgesproken over de zaak. Gezien het dossier wankelt aan alle kanten, zijn we er redelijk gerust in.

Werkelijk àlle informatie vind je op www.tragewegendilbeek.be

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.