header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Clemens Wilhelm (DE) | The Road to Venice

PERFORMANCE / VIDEOINSTALLATIE

INTERVENTIE in Menen (19.08)

web Clemens Wilhelm ROADTOVENICE still- voorkeur AndyIn 2009 wandelde Clemens Wilhelm van München naar de Biënnale van Venetië, dwars door de Alpen. Sideways projecteert een slideshow opgebouwd uit de foto's die hij onderweg nam van de weg, één foto elke 15 minuten. De lange en moeizame tocht naar de prestigieuze kunstmanifestatie vertoont parallellen met de 'grand tour', de uitgebreide reis door het vasteland van Europa (in het bijzonder richting Italië) die gebruikelijk was voor jongelingen vanaf de 18 de eeuw. De beeldenstroom van 'A Road to Venice' stimuleert een mentale reis en een imaginair pad bij de kijker. Het proces van wandelen, de steeds veranderende en verradelijke weg en het gevoel van vertraagde tijd worden tijdens het bekijken van de video belangrijker dan het bereiken van de bestemming.


Clemens Wilhelm (DE)

web Clemens Wilhelm ROADTOVENICE inst shotClemens Wilhelm is een multimedia artiest uit Berlijn die voornamelijk met video, foto en performance werkt. Hij richt zich op noties van individualiteit en analyseert de interactie tussen het individu en de samenleving.

www.clemenswilhelm.com

Met de steun van: 

Logo IFA kleur