header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Boris Nieslony (DE) | Table Walk

PERFORMANCE - Deelname aan de Sideways tocht van 2-9.09

INTERVENTIES in Brussel (2.09) en Turnhout (8-9.09)

web Boris Nieslony - 14 Dachstein - voorkeur AndyBoris Nieslony wandelt gedurende één week met een tafel op de rug en brengt daarmee een huiselijk, stationair voorwerp in beweging. De tafel refereert zowel naar een plaats van ontmoeting, hier onmogelijk gemaakt door de verticale kanteling, als naar een sculpturaal element of een pedestal. Door het wandelen met deze zware last stelt Nieslony vragen omtrent beweging, doorzettingsvermogen en uitputting. Tijdsduur, uitputting en concentratie vormen wezenlijke thema's in zijn oeuvre.

 

 

Boris Nieslony (DE)

web Boris Nieslony - 18 Prättigau Marietta 019 - voorkeur Andy2

Boris Nieslony, een kernfiguur in de hedendaagse performance kunst, realiseert sinds 1966 interdisciplinaire projecten die balanceren tussen kunst en politiek activisme. Telkens zoekt hij de grens op tussen tussen schilderkunst, beeldhouwkunst en performance. Hij is de oprichter van o.a. Black Market International (1985), een invloedrijk collectief van performancekunstenaars en van de Art Service Association, een netwerk en archief voor performance kunst.

www.asa.de

Met de steun van:

Logo IFA kleur