Van Abeeldreef tot Zondernaamstraat

Type Monografie
Jaar 2001
Uniek nummer B015
Auteur(s) Louis Gevaert
Maria De Groote

Speuren in het verleden naar de oorsprong én de naamverklaring van alle straten (nu en/of ooit) in Destelbergen, Heusden. Geïllustreerd met 650 foto's, diverse kaarten uit de 16de, 18de en de 19de eeuw. Door de bronvermeldingen mét de vindplaats kan de geïnteresseerde lezer zonder veel tijdverlies zijn interessepunten uitgebreider bestuderen.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 8 jan Vraag van de maand: Hoe je gemeente aanzetten tot actie? (deel 4)

    Op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Zoals geweten zorgt dit nieuwe reglementair kader voor heel wat veranderingen, ook op het vlak van trage wegen. Dé hamvraag die we de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot erkenning van een gemeenteweg.

  • 8 jan Het kan wel: een nieuwe wandellus in Ninove, ingewandeld door 400 mensen

    Op 1 december 2019 verzamelden bijna 400 mensen aan het gemeenteschooltje van Nederhasselt, deelgemeente van Ninove. De reden? De feestelijke inhuldiging van een wandellus, mét de officiële opening van enkele buurtwegen die hersteld en heringericht werden. Meteen een ferm antwoord op de vraag ‘Zijn buurtwegen nog wel van deze tijd?’

Volledig nieuwsoverzicht