Scholenovereenkomst. Gemeente en scholen engageren zich voor een 'duurzaam veilige schoolomgeving''

Type Monografie
Jaar 2007
Uniek nummer B075
Auteur(s) Veerle De Bent

Het is een overeenkomst over verkeer en mobiliteit die een gemeente met haar scholen voor een vastgelegde termijn afsluit. Het gaat om een geheel van concrete maatregelen en initiatieven die een gemeente, schooldirecties, ouders en andere mogelijke betrokken partners samen realiseren binnen een afgesproken termijn. Een scholenovereenkomst kan bestaan uit initiatieven en maatregelen op het vlak van informatie, sensibilisatie, educatie, vervoersorganisatie en infrastructuur. De partners nemen elk specifieke taken en engagementen op zich, volgens hun eigen mogelijkheden, middelen en capaciteiten. Deze brochure legt uit hoe dit kan gebeuren.

 

Publicatie

Uitgever Mobiel 21
Redacteur Gert Zuallaert

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 1 juli Spoorwegovergangen: wetgevend werk in zicht

    Op 20 mei 2021 keurde de voltallige Kamer de resolutie betreffende het verhogen van de veiligheid aan spoorwegovergangen goed. Het voorstel, ingediend door Kim Buyst (Groen), Nicolas Parent (Ecolo) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) is er onder meer op gericht Infrabel aan te manen omzichtiger om te springen met het opheffen van overwegen. Gaten in de voetgangers- en fietsnetwerken zijn immers te vermijden.

  • 30 juni Resolutie overwegen unaniem aangenomen door de Federale Kamer

    Op 20 mei 2021 keurde de voltallige Federale Kamer van Volksvertegenwoordigers het voorstel van resolutie betreffende het verhogen van de veiligheid aan spoorwegovergangen goed. Het voorstel, ingediend door Kim Buyst (Groen), Nicolas Parent (Ecolo) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) is er onder meer op gericht Infrabel aan te manen omzichtiger om te springen met het opheffen van overwegen. Gaten in de voetgangers- en fietsnetwerken zijn immers te vermijden.

Volledig nieuwsoverzicht