Samen sterk voor natuur en landschap. Regionaal landschap Haspengouw en Voeren

Type Monografie
Uniek nummer B187

Het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren zwoegt met man en macht voor behoud en herstel van het karakteristiek landschap in Haspengouw en Voeren. Hiervoor werken we nauw samen met partners uit de sectoren landbouw, sociale economie en natuur. Om deze kerntaak kracht bij te zetten, kregen we extra Europese middelen. We sloten voor drie jaar een uniek partnerschap, waarbij we kennis, ervaring en middelen samenbrengen om ze nog efficiënter in te zetten. Zo vormen we samen een geoliede machine die zelfs na dit project nog jarenlang kan blijven doorwerken.

 

Publicatie

Uitgever Regionaal landschap Haspengouw en Voeren vzw
Co-uitgever(s) Provincie Limburg Vlaamse overheid

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 29 jan Vraag van de maand: Mag Infrabel eenzijdig spoorwegovergangen afsluiten?

    Onze mailbox zat de afgelopen maanden prop- en propvol met vragen over het plots afsluiten van overwegen. De problematiek duikt inderdaad zowat overal op: van > Zottegem en de Vlaamse Ardennen, over > Denderleeuw en > Ieper tot > Beringen
    Eén constante in het hele verhaal blijkt de rol van Infrabel te zijn. De spoorwegbeheerder is er rotsvast van overtuigd dat ze eenzijdig en autonoom overwegen mogen opheffen. Maar is dat wel zo? Een juridische zoektocht dringt zich op!

  • 27 nov Vraag van de maand: Vormen waterlopen een bedreiging voor de trage wegen die er naast lopen?

    De loop van beken en rivieren is dynamisch. Als waterlopen hun natuurlijke gang gaan, verplaatsen ze zich in de loop der tijden. Soms wordt aangehaald dat een buurtweg niet meer toegankelijk is omdat hij volgens de ligging in de Atlas der Buurtwegen nu ín de beek ligt. Dat zou betekenen dat heel wat gemeentewegen - of delen ervan - sinds de opmaak van de Atlas der Buurtwegen opgeslorpt zijn door de beek of rivier waar ze naast liepen. Deze kwestie zorgt vaak voor verwarring, zo blijkt uit de vele vragen die wij hierover binnen krijgen.

Volledig nieuwsoverzicht