Ruimte voor milieu. Inzichten van milieugeografen en -planologen

Type Monografie
Jaar 2007
Uniek nummer B211
Auteur(s) Natascha Bakker
Ton Dietz

Het milieu leek jarenlang op de politieke en maatschappelijke prioriteitenlijst weggezakt. De problematiek was echter verre van opgelost en het onderzoek naar de moeizame verhouding van de maatschappij met haar omgeving is ondertussen gewoon voortgezet. De mondiale milieuproblematiek staat plotseling weer hoog op de agenda en nieuwe analyses, inzichten en oplossingen zijn broodnodig. Dit is inmiddels de derde bundel met milieuonderzoek dat geografen en planologen aan het einde van hun studie aan de Universiteit van Amsterdam hebben verricht. Zij deden hun onderzoek vanuit een eigenwijze belangstelling, in een periode dat de rest van de maatschappij de andere kant op leek te kijken. Zij keken intussen alle kanten op en soms ook ver: van Ghana tot het Naardermeer, van visserij tot zonne-energie, van Ooijpolder tot het mondiaal klimaatbeleid. Het is een mooi beeld van de diversiteit in zowel milieuproblematiek als van het vakgebied van de geografie en planologie.

 

Publicatie

Uitgever Jan Van Arkel
Redacteur Maarten Wolsink

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 1 juli Spoorwegovergangen: wetgevend werk in zicht

    Op 20 mei 2021 keurde de voltallige Kamer de resolutie betreffende het verhogen van de veiligheid aan spoorwegovergangen goed. Het voorstel, ingediend door Kim Buyst (Groen), Nicolas Parent (Ecolo) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) is er onder meer op gericht Infrabel aan te manen omzichtiger om te springen met het opheffen van overwegen. Gaten in de voetgangers- en fietsnetwerken zijn immers te vermijden.

  • 30 juni Resolutie overwegen unaniem aangenomen door de Federale Kamer

    Op 20 mei 2021 keurde de voltallige Federale Kamer van Volksvertegenwoordigers het voorstel van resolutie betreffende het verhogen van de veiligheid aan spoorwegovergangen goed. Het voorstel, ingediend door Kim Buyst (Groen), Nicolas Parent (Ecolo) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) is er onder meer op gericht Infrabel aan te manen omzichtiger om te springen met het opheffen van overwegen. Gaten in de voetgangers- en fietsnetwerken zijn immers te vermijden.

Volledig nieuwsoverzicht