Ruimte voor milieu. Inzichten van milieugeografen en -planologen

Type Monografie
Jaar 2007
Uniek nummer B211
Auteur(s) Natascha Bakker
Ton Dietz

Het milieu leek jarenlang op de politieke en maatschappelijke prioriteitenlijst weggezakt. De problematiek was echter verre van opgelost en het onderzoek naar de moeizame verhouding van de maatschappij met haar omgeving is ondertussen gewoon voortgezet. De mondiale milieuproblematiek staat plotseling weer hoog op de agenda en nieuwe analyses, inzichten en oplossingen zijn broodnodig. Dit is inmiddels de derde bundel met milieuonderzoek dat geografen en planologen aan het einde van hun studie aan de Universiteit van Amsterdam hebben verricht. Zij deden hun onderzoek vanuit een eigenwijze belangstelling, in een periode dat de rest van de maatschappij de andere kant op leek te kijken. Zij keken intussen alle kanten op en soms ook ver: van Ghana tot het Naardermeer, van visserij tot zonne-energie, van Ooijpolder tot het mondiaal klimaatbeleid. Het is een mooi beeld van de diversiteit in zowel milieuproblematiek als van het vakgebied van de geografie en planologie.

 

Publicatie

Uitgever Jan Van Arkel
Redacteur Maarten Wolsink

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 3 feb Vraag van de maand: Wat is een rooilijnplan?

    De regels die van toepassing zijn op trage wegen veranderden ingrijpend op 1 september 2019 door de invoering van het Gemeentewegendecreet. Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop de ligging en de breedte van de trage wegen worden vastgelegd. Dat is immers waarvoor een rooilijnplan dient. Het Gemeentewegendecreet bepaalt wat er minstens op zo’n plan te moet staan. Een woordje uitleg!

  • 3 feb 30 dagen 30 minuten in 't groen: Trage Wegen doet mee. Jij ook?

    Voor het vijfde jaar op rij slaan BOS+ en CM de handen in elkaar om zo veel mogelijk mensen te laten bewegen in het groen, omdat het goed is voor je gezondheid. Heb je al gemerkt dat je stress afneemt na een stevige boswandeling? Of dat bewegen in het groen je slaapkwaliteit bevordert? En niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en je houdt je inspanning langer vol in een groene omgeving. Ervaar het zelf en doe mee aan de uitdaging van 30-30 vanaf 7 maart.

Volledig nieuwsoverzicht