Riemst. Trage wegen (steegjes en paadjes) in Riemst 1. Membruggen en Genoelselderen

Type Monografie
Jaar 2005
Uniek nummer K008

In de gemeente Riemst zijn nog tal van trage wegen of kerkpaden gelegen. Omdat deze paden niet door iedereen even goed gekend zijn, heeft de gemeente samengewerkt met de vzw Trage Wegen om alle bestaande trage wegen in kaart te brengen. Deze kaart is een eerste in een uit te bouwen reeks en omvat de dorpen Membruggen en Genoelselderen.

 

Publicatie

Uitgever Ivo Thys
Co-uitgever(s) Gemeentebestuur Riemst
Vzw Trage Wegen

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 3 feb Vraag van de maand: Wat is een rooilijnplan?

    De regels die van toepassing zijn op trage wegen veranderden ingrijpend op 1 september 2019 door de invoering van het Gemeentewegendecreet. Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop de ligging en de breedte van de trage wegen worden vastgelegd. Dat is immers waarvoor een rooilijnplan dient. Het Gemeentewegendecreet bepaalt wat er minstens op zo’n plan te moet staan. Een woordje uitleg!

  • 3 feb 30 dagen 30 minuten in 't groen: Trage Wegen doet mee. Jij ook?

    Voor het vijfde jaar op rij slaan BOS+ en CM de handen in elkaar om zo veel mogelijk mensen te laten bewegen in het groen, omdat het goed is voor je gezondheid. Heb je al gemerkt dat je stress afneemt na een stevige boswandeling? Of dat bewegen in het groen je slaapkwaliteit bevordert? En niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en je houdt je inspanning langer vol in een groene omgeving. Ervaar het zelf en doe mee aan de uitdaging van 30-30 vanaf 7 maart.

Volledig nieuwsoverzicht