Publieke ruimte 2008. Praktijkboek

Type Monografie
Jaar 2008
Uniek nummer B194

Het praktijkboek 'Publieke Ruimte 2008' werd uitgegeven naar aanleiding van de Dag van de Openbare Ruimte. Het boek (112 p.) bestaat uit een reeks artikels met betrekking tot het vakgebied publieke ruimte en een bloemlezing van 16 recent gerealiseerde projecten in Vlaanderen en Brussel. Artikels: Kunst in de publieke ruimte - Anke D'haene Zwemvijver Boekenbergpark - Johan Pieraerts Herziene normen voor kinderspeelplaatsen: terug naar af of tweede kans? - Koen De Martelaere Kindgerichte publieke ruimte:'plannen voor' en 'plannen door' kinderen - Wouter Vanderstede Een buurtbeweging op zoek naar ademruimte - Goran Proot Manus steekt de handen uit de mouwen - Johan Vandooren Tien tips voor een geslaagde communicatie en 'minder hinder' - Roeland Kortleven Participatie is maatwerk - Nikè Verfaille Drieledigheid van de openbare ruimte in een stationsomgeving - Lieve De Cock en Bram Vermeulen Een nieuw evenwicht tussen mens en verkeer - Karel Vanackere Betonstraatstenen zorgen voor comfortabele fietspaden - Anne Beeldens Fietsparkeren, oplossingen en uitdagingen - Bart Zwager Integrale toegankelijkheid van bossen, parken en natuurgebieden - Eva Troch Bomen in de stad - een schijnbare paradox? - Mieke Schauvliege Groen als hoeksteen voor een meer duurzame stadsontwikkeling - Martin Hermy Universal Design voor de bebouwde omgeving - Jasmien Herssens en Hubert Froyen

 

Publicatie

Organisator(s) Voetgangersbeweging vzw
Steunpunt Straten

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 3 feb Vraag van de maand: Wat is een rooilijnplan?

    De regels die van toepassing zijn op trage wegen veranderden ingrijpend op 1 september 2019 door de invoering van het Gemeentewegendecreet. Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop de ligging en de breedte van de trage wegen worden vastgelegd. Dat is immers waarvoor een rooilijnplan dient. Het Gemeentewegendecreet bepaalt wat er minstens op zo’n plan te moet staan. Een woordje uitleg!

  • 3 feb 30 dagen 30 minuten in 't groen: Trage Wegen doet mee. Jij ook?

    Voor het vijfde jaar op rij slaan BOS+ en CM de handen in elkaar om zo veel mogelijk mensen te laten bewegen in het groen, omdat het goed is voor je gezondheid. Heb je al gemerkt dat je stress afneemt na een stevige boswandeling? Of dat bewegen in het groen je slaapkwaliteit bevordert? En niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en je houdt je inspanning langer vol in een groene omgeving. Ervaar het zelf en doe mee aan de uitdaging van 30-30 vanaf 7 maart.

Volledig nieuwsoverzicht