Publieke ruimte 2008. Praktijkboek

Type Monografie
Jaar 2008
Uniek nummer B194

Het praktijkboek 'Publieke Ruimte 2008' werd uitgegeven naar aanleiding van de Dag van de Openbare Ruimte. Het boek (112 p.) bestaat uit een reeks artikels met betrekking tot het vakgebied publieke ruimte en een bloemlezing van 16 recent gerealiseerde projecten in Vlaanderen en Brussel. Artikels: Kunst in de publieke ruimte - Anke D'haene Zwemvijver Boekenbergpark - Johan Pieraerts Herziene normen voor kinderspeelplaatsen: terug naar af of tweede kans? - Koen De Martelaere Kindgerichte publieke ruimte:'plannen voor' en 'plannen door' kinderen - Wouter Vanderstede Een buurtbeweging op zoek naar ademruimte - Goran Proot Manus steekt de handen uit de mouwen - Johan Vandooren Tien tips voor een geslaagde communicatie en 'minder hinder' - Roeland Kortleven Participatie is maatwerk - Nikè Verfaille Drieledigheid van de openbare ruimte in een stationsomgeving - Lieve De Cock en Bram Vermeulen Een nieuw evenwicht tussen mens en verkeer - Karel Vanackere Betonstraatstenen zorgen voor comfortabele fietspaden - Anne Beeldens Fietsparkeren, oplossingen en uitdagingen - Bart Zwager Integrale toegankelijkheid van bossen, parken en natuurgebieden - Eva Troch Bomen in de stad - een schijnbare paradox? - Mieke Schauvliege Groen als hoeksteen voor een meer duurzame stadsontwikkeling - Martin Hermy Universal Design voor de bebouwde omgeving - Jasmien Herssens en Hubert Froyen

 

Publicatie

Organisator(s) Voetgangersbeweging vzw
Steunpunt Straten

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 2 mrt Vraag van de maand: Hoe komt een gemeentelijk rooilijnplan tot stand? Welke beroepsmogelijkheden zijn er?

    De regels die van toepassing zijn op trage wegen veranderden ingrijpend op 1 september 2019 door de invoering van het Gemeentewegendecreet. Dat heeft ook gevolgen voor de rooilijnplannen van de gemeentewegen. Daarop worden de ligging en de breedte van de wegen onder het beheer van de gemeente vastgelegd. Maar hoe verloopt de procedure waarmee een gemeentelijk rooilijnplan wordt vastgesteld?

  • 2 mrt Een mening over trage wegen in Antwerpen? Kom af!

    Nu alle trage wegen in Antwerpen in kaart zijn gebracht, gaat het Trage Wegen Antwerpen-team op zoek naar wat de buurtbewoners vinden van de paden en het netwerk in hun wijk. Ben jij een tragewegenkenner of ben je benieuwd naar wat die trage wegen kunnen betekenen voor de stad? Kom dan in maart of april naar één van de MAPits in jouw buurt. Op die avonden brengen we in kaart waar de kansen en de pijnpunten liggen. En niemand die dat beter weet dan de mensen die er wonen of werken.

    Woon je in Antwerpen? Bepaal dan mee hoe we de wandel- en fietservaring in jouw wijk kunnen versterken.

Volledig nieuwsoverzicht