Procedures en hulpmiddelen voor projectbeheer

Type Documentatiemap
Jaar 2011
Uniek nummer M003

Een project ontwerpen en financiering ervoor binnenhalen is vaak het spannende begin van een race om deadlines te halen, misverstanden op te lossen, en niet opgeslorpt te worden door het administratieve luik. Projectmatig werken vraagt een gepaste manier van aanpak inzake omgaan met tijd, geld, mensen, taken en contracten. Deze cursus biedt je een eerste overzicht van handige methodieken, hulpmiddelen en voorbeelden. Zo doe je o.a. ideeën op over hoe het tijdsplan bijsturen, het financiële plaatje in het oog houden, medewerkers engageren, het overzicht bewaren, en sluitende contracten opstellen. Hiermee verwerf je praktische aanknopingspunten om de basisprocessen van projectbeheer te organiseren.

 

Publicatie

Organisator(s) Bond Beter Leefmilieu

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 3 feb Vraag van de maand: Wat is een rooilijnplan?

    De regels die van toepassing zijn op trage wegen veranderden ingrijpend op 1 september 2019 door de invoering van het Gemeentewegendecreet. Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop de ligging en de breedte van de trage wegen worden vastgelegd. Dat is immers waarvoor een rooilijnplan dient. Het Gemeentewegendecreet bepaalt wat er minstens op zo’n plan te moet staan. Een woordje uitleg!

  • 3 feb 30 dagen 30 minuten in 't groen: Trage Wegen doet mee. Jij ook?

    Voor het vijfde jaar op rij slaan BOS+ en CM de handen in elkaar om zo veel mogelijk mensen te laten bewegen in het groen, omdat het goed is voor je gezondheid. Heb je al gemerkt dat je stress afneemt na een stevige boswandeling? Of dat bewegen in het groen je slaapkwaliteit bevordert? En niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en je houdt je inspanning langer vol in een groene omgeving. Ervaar het zelf en doe mee aan de uitdaging van 30-30 vanaf 7 maart.

Volledig nieuwsoverzicht