Procedures en hulpmiddelen voor projectbeheer

Type Documentatiemap
Jaar 2011
Uniek nummer M003

Een project ontwerpen en financiering ervoor binnenhalen is vaak het spannende begin van een race om deadlines te halen, misverstanden op te lossen, en niet opgeslorpt te worden door het administratieve luik. Projectmatig werken vraagt een gepaste manier van aanpak inzake omgaan met tijd, geld, mensen, taken en contracten. Deze cursus biedt je een eerste overzicht van handige methodieken, hulpmiddelen en voorbeelden. Zo doe je o.a. ideeën op over hoe het tijdsplan bijsturen, het financiële plaatje in het oog houden, medewerkers engageren, het overzicht bewaren, en sluitende contracten opstellen. Hiermee verwerf je praktische aanknopingspunten om de basisprocessen van projectbeheer te organiseren.

 

Publicatie

Organisator(s) Bond Beter Leefmilieu

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 1 juli Spoorwegovergangen: wetgevend werk in zicht

    Op 20 mei 2021 keurde de voltallige Kamer de resolutie betreffende het verhogen van de veiligheid aan spoorwegovergangen goed. Het voorstel, ingediend door Kim Buyst (Groen), Nicolas Parent (Ecolo) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) is er onder meer op gericht Infrabel aan te manen omzichtiger om te springen met het opheffen van overwegen. Gaten in de voetgangers- en fietsnetwerken zijn immers te vermijden.

  • 30 juni Resolutie overwegen unaniem aangenomen door de Federale Kamer

    Op 20 mei 2021 keurde de voltallige Federale Kamer van Volksvertegenwoordigers het voorstel van resolutie betreffende het verhogen van de veiligheid aan spoorwegovergangen goed. Het voorstel, ingediend door Kim Buyst (Groen), Nicolas Parent (Ecolo) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) is er onder meer op gericht Infrabel aan te manen omzichtiger om te springen met het opheffen van overwegen. Gaten in de voetgangers- en fietsnetwerken zijn immers te vermijden.

Volledig nieuwsoverzicht